Vlada namesto Topolka imenovala Moniko Pintar Mesarič

Vlada je na dopisni seji razrešila direktorja za infrastrukturo Damirja Topolka.
Fotografija: Vlada bo danes na dopisni seji odločala o razrešitvi direktorja direkcije za infrastrukturo Damirja Topolka. FOTO: Aleš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Vlada bo danes na dopisni seji odločala o razrešitvi direktorja direkcije za infrastrukturo Damirja Topolka. FOTO: Aleš Černivec/Delo

Vlada je na dopisni seji razrešila direktorja za infrastrukturo Damirja Topolka. Njegovo delo bo kot vršilka dolžnosti od začetka septembra prevzela Monika Pintar Mesarič, je sporočila vlada, ki je Topolka razrešila na predlog ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek. Ta je njegovo razrešitev zaradi naročila makete drugega tira napovedala že konec februarja.

Mesaričeva je trenutno zaposlena na direktoratu za javno premoženje na ministrstvu za finance, kjer je bila do pred kratkim tudi generalna direktorica. Vršilka dolžnosti direktorice direkcije za infrastrukturo bo do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar za največ šest mesecev, torej najdlje do 29. februarja 2020.

Direkcija za infrastrukturo upravlja z več sto milijoni evrov za cestne in železniške projekte. Bratuškova je zamenjavo Topolka napovedala po aferi z maketo drugega tira Koper–Divača, ki je odnesla tudi ministra za okolje Jureta Lebna, sicer nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo za časa vlade Mira Cerarja.

Komentarji: