Vlada imenovala Majo Bednaš za novo direktorico Umarja

Dosedanja v. d. direktorice Urada za makroekonomske analize in razvoj začenja petletni mandat s 6. junijem.
Fotografija: Maja Bednaš je na Umarju že dobrih 20 let, po odhodu Boštjana Vasleta tudi v funkciji v. d. direktorice. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Maja Bednaš je na Umarju že dobrih 20 let, po odhodu Boštjana Vasleta tudi v funkciji v. d. direktorice. FOTO: Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Vlada je danes imenovala Majo Bednaš za direktorico Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar). Mandat, ki ga začenja s 6. junijem, traja pet let, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Ekonomistka Maja Bednaš je na uradu od leta 1998, od tega 13 let v funkciji namestnice direktorja, od lanskega decembra pa po odhodu direktorja Boštjana Vasleta v Banko Slovenije urad vodi kot vršilka dolžnosti direktorja.

»Svojo večletno vpetost v ključne projekte in delovanje Umarja vidim kot dodano vrednost za nadaljnji razvoj in krepitev potenciala urada. Nadaljujemo in poglabljamo delo na dosedanjih projektih, ki jih ocenjujem kot kakovostno zasnovane, načrtujemo tudi nove – v povezavi z vlogo Umarja kot Nacionalnim odborom za produktivnost in s krepitvijo analitičnega dela na vsebinah, ki predstavljajo razvojne izzive. Zavedam se, da so za dobro delovanje urada pomembni zadovoljni zaposleni, zato bom pozornost posvečala tudi krepitvi sodelovanja in odnosov med sodelavci. Moje osnovno vodilo pa je nadaljnji razvoj urada kot strokovne, politično nevtralne in vsebinsko neodvisne institucije,« je imenovanje na položaj direktorice in vizijo delovanja urada komentirala Maja Bednaš.

Komentarji: