Vlagatelje obnorela morebitna združitev avtomobilistov

Upravni odbor Renaulta bo podrobno proučil ponudbo Fiat Chryslerja
Fotografija:  Foto: Loic Venance Afp
Odpri galerijo
 Foto: Loic Venance Afp

Upravni odbor francoskega avtomobilista je na hitro sklicani seji sklenil, da bo podrobneje proučil ponudbo Fiat Chryslerja in učinke združitve na Renault.

"Po podrobni proučitvi pogojev prijateljske ponudba Fiat Chryslerja, je upravni odbor sklenil, da z zanimanjem prouči priložnosti takšne poslovne kombinacije, pozitivne učinke na Renaultovo proizvodnjo in dodano vrednost povezave." Družba bo tekoče obveščala javnost o sprejetih odločitvah, še sporočajo iz sedeža največjega francoskega avtomobilista.

Cena delnice italijansko ameriškega avtomobilista (s sedežem na Nizozemskem) Fiat Chrysler je poskočila za več kot 11 odstotkov, potem ko je družba francoskemu Renaultu poslala predlog združitve.

Fiat Chrysler
Fiat Chrysler

Še bolj, za več kot 15 odstotkov so se povzpele delnice Renaulta.

A današnji skok je le tolažba, saj je cena delnic obeh družb še vedno opazno nižje kot na začetku meseca. Delnice Renaulta so se maja, vključujoč današnjo rast, pocenile za šest odstotkov, delnice Fiat Chryslerja pa so se ta mesec pocenile za sedem odstotkov.

Renault
Renault
Delnice obeh družb so letos doživele kar nekaj velikih vzponov in padcev. Z današnjim skokom so presegle vrednost iz začetka leta. Delnice Renaulta so pet odstotkov dražje kot na začetku leta, delnice Fiat Chryslerja pa so tik nad novoletno vrednostjo.

Komentarji: