Za gradnjo mostov in galerije Glinščica v okviru drugega tira tri ponudbe

Razpis v okviru pripravljalnih del za izvedbo dolgo pričakovanega in trenutno največjega infrastrukturnega projekta.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Družba 2TDK je na javno naročilo za gradnjo mostov in galerije Glinščica, ki bodo del nove železniške povezave, dobila tri ponudbe. Najnižja je vredna nekaj manj kot osem milijonov evrov, najvišja 14,3 milijona evrov.

Predmet javnega naročila je izvedba objektov za prečkanje doline Glinščice pri gradnji drugega tira Divača–Koper, gre pa še za razpis v okviru pripravljalnih del za izvedbo dolgo pričakovanega in trenutno največjega infrastrukturnega projekta v državi.

Do roka, ki se je iztekel danes ob 13. uri, je družba 2TDK prejela tri ponudbe. Kot so sporočili iz investitorja in koncesionarja za drugi tir, je najnižjo v višini nekaj manj kot osem milijonov evrov oddal konzorcij družb Markomark Nival, Nival invest in Ekorel. Po vrednosti ji sledi skupna ponudba Kolektorja CPG kot vodilnega partnerja ter družb Riko in Pomgrad, ki dosega nekaj manj kot 13,5 milijona evrov. Najvišjo pa je oddalo gradbeno podjetje Godina, vredna je nekaj več kot 14,3 milijona evrov.

V družbi 2TDK, ki jo je vlada ustanovila za vodenje projekta Drugi tir med Divačo in Koprom in ji podelila koncesijo za njegovo upravljanje, vodita pa jo Marko Brezigar in Dušan Zorko, so napovedali, da bodo zdaj izvedli preveritev vseh ponudb in postopek nadaljevali skladno z zakonom o javnem naročanju.

Preberite še:

Komentarji: