Zaradi pritožb se Dars o Karavankah še ne bo mogel začeti pogajati

Zahtevka za revizijo sta poslala Kolektor CPG ter konzorcij Gorenjska gradbena družba in Metrostav Češka.
Fotografija: Avstrijci so skopali več kot 600 metrov novega predora, kdaj se bodo začela dela na slovenski strani, ni znano. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Avstrijci so skopali več kot 600 metrov novega predora, kdaj se bodo začela dela na slovenski strani, ni znano. Foto Jože Suhadolnik

Družba za avtoceste je do zdaj prejela dve pritožbi na njihovo odločitev, da postopek javnega naročila za izgradnjo nove cevi predora Karavanke zaključijo brez izbire, ker so vse ponudbe nedopustne, in da bodo izvedli konkurenčni postopek s pogajanji.

Zahtevka za revizijo sta poslala Kolektor CPG ter konzorcij Gorenjska gradbena družba in Metrostav Češka. Rok za pritožbo je potekel opolnoči.

To pomeni, da Dars ne bo mogel začeti pogajanj s šestimi ponudniki, med katerimi je najcenejši turški Cengiz. Strokovna komisija za izvedbo predmetnega postopka javnega naročila Darsa bo sedaj pritožbi preučila in postopala skladno z določili in roki opredeljenimi v pristojnem zakonu o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja, pravijo v Darsu. Če bo Dars zahtevka za revizijo zavrnil, se pritžnika lahko pritožita še na državno revizijsko komisijo.

Komentarji: