Po uro na finančni urad?

Finančna uprava je napovedala javno dražbo trinajstih prestižnih ročnih ur. Na ogled so v Mariboru in na spletni strani.

Objavljeno
11. december 2017 11.00
Posodobljeno
11. december 2017 11.00
K. F.
K. F.

Ljubljana − Finančna uprava je napovedala javno dražbo 13 prestižnih ročnih ur po izklicni ceni od 1500 do 18.000 evrov za kos brez carine in DDV. Skupna izklicna cena znaša brez dajatev 99.500 evrov. Dražba bo 22. decembra na mariborskem finančnem uradu na Tržaški cesti 49.

»Prestižne ročne ure so predstavniki mobilnih enot zasegli tujcu, ki jih je poskušal pretihotapiti v svojem vozilu. Izkupiček javne dražbe bo prihodek državnega proračuna,« sporočajo iz generalnega finančnega urada. Ure si je mogoče do dražbe ogledati med uradnimi urami mariborskega urada.

Na spletni strani finančne uprave je seznam po kosih s fotografijami in opisi: »Ekspertizo oziroma oceno zaseženih ur je opravilo podjetje Malalan, d. o. o., ki potrjuje njihovo originalnost, brezhibno delovanje in ohranjenost.«


Pred začetkom javne dražbe mora ponudnik vplačati varščino ali predložiti ustrezen instrument zavarovanja plačila varščine, ki znaša deset odstotkov izklicne cene posamezne ročne ure. Najboljši ponudnik bo lahko kupljene ure prevzel takoj po plačilu kupnine. Od dosežene prodajne cene bo za vsak kos plačal 0,8 evra carine in 22-odstotni davek na dodano vrednost.