ACH ustavil prodajo Union hotelov

Prekinitev je posledica odločitve Proteja, ki je na izredni skupščini ACH razveljavil strateški plan skupine.

Objavljeno
05. januar 2017 17.02
imo/MIKLOSICEVA ULICAREK
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Zaradi odločitve lastnikov Proteja, med katerimi so sedanji in nekdanji vodilni menedžerji ACH, npr. dolgoletni prvi mož skupine ACH Herman Rigelnik in prva dama Adrie Mobil Sonja Gole, je ACH ustavil postopek prodaje družbe Union hoteli, ki ima v lasti ljubljanske hotele Grand hotel Union skupaj z Executive in Business, Hotel Lev in Central hotel.

Kot so Union hoteli danes sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze, je prekinitev postopka posledica odločitve Proteja, ki je na sredini izredni skupščini ACH razveljavil strateški plan skupine za 2016-2020. Ta je med drugim predvideval dezinvestiranje strateških naložb, kot sta omenjeni naložbi v Adrio Mobil in Union hotele.

Septembra lani so v ACH sicer pojasnili, da je prodajni postopek za Union hotele v fazi zbiranja ponudb, v katerem sodeluje več potencialnih kupcev. Ob tem so navedli, da so od izraelskega interesenta Fattal Hotel Management prejeli zgolj nezavezujočo ponudbo, na podlagi katere so sklenili pogodbo o ekskluzivnosti, ki mu omogoča izvedbo skrbnega pregleda.

Skupina Fattal, ki jo lastniško obvladuje in vodi David Fattal, je medtem takrat že napovedal nakup štirih ljubljanskih hotelov s 574 sobami in 30 konferenčnimi prostori, za katere naj bi odštel 45 milijonov evrov. Podpis pogodbe o nakupu je napovedoval za konec oktobra.

O prodaji Adrie Mobil si več preberite TUKAJ.