Program Kolegice tudi v Ljubljani

S programom želijo mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje.

Objavljeno
01. april 2016 11.04
Posodobljeno
01. april 2016 11.04
500 podjetnic 2016
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Zavod Nefiks je z aprilom tudi v Ljubljani začel izvajati program Kolegice, s katerim želijo mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje. V klub Kolegic se lahko zainteresirane posameznice prijavijo do 8. aprila.

V projektu lahko udeleženke spoznajo in se povežejo z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravljajo o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu, so zapisali v Nefiksu.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet dobiva na tedenskih sestankih, na katerih razvijajo svoj karierni načrt ter načrtujejo dogodke, s katerimi bi širšo javnost opozorile na problematiko zaposlovanja mladih žensk.

Kot so še zapisali, raziskave kažejo, da se mlade ženske po zaključku formalnega izobraževanja srečujejo s še večjimi težavami kot moški. »Prehod na trg dela je zanje namreč izredno zahteven, zgodnje odpiranje vrat pa je za veliko mladih žensk, zlasti družboslovk, edina možnost za bolj uspešno vključevanje v zaposlitveno sfero.«

Projekt Kolegice je prvič potekal leta 2012, trenutno pa klubi Kolegic delujejo v Novi Gorici, Postojni, Kranju, Celju, Mariboru, Murski Soboti in Slovenj Gradcu.