Comtrade prodal rešitev za upravljanje okolij Citrix

Hkrati je sklenil pogodbo o njegovem nadaljnjem razvoju in zagotavljanju podpore.

Objavljeno
03. februar 2016 13.18
C. P.
C. P.

Ljubljana − Ponudnik rešitev za nadzor in upravljanje IT-infrastrukture Comtrade System Software & Tools je najavil, da je njegovo rešitev za upravljanje okolij Citrix odkupilo podjetje Citrix Systems Inc., dolgoročni strateški partner podjetja Comtrade.

Prevzem Comtradovih produktov za upravljanje okolij Citrix (Citrix Managment Packs), ki dopolnjujejo funkcionalnosti platforme Microsoft System Center Operations Manager (SCOM), bo strankam prinesel možnost za celovit nadzor svojih informacijskih sistemov, saj bodo imele na enem mestu vpogled v celotno okolje Citrix za virtualizacijo namizij, omrežja in mobilnosti.

Za boljši nadzor IT-infrastrukture

Stranke lahko izkoristijo svojo obstoječo platformo SCOM za nadzor IT-okolja ter proaktivno spremljajo kakovost izkušnje končnih uporabnikov ter stanje Citrix infrastrukture XenDesktop, XenApp, XenMobile in NetScaler. Ta funkcionalnost IT-oddelkom pomaga zagotavljati stalno dostopne in visokorazpoložljive storitve. Obenem prinaša tudi proaktivna opozorila in hitro odkrivanje temeljnih vzrokov za težave vseh komponent ter odvisne infrastrukture, s čimer je mogoče končnim uporabnikom zagotoviti visokokakovostno izkušnjo mobilnosti.

»Comtrade je razvil izjemno rešitev za nadzor XenApp, XenDesktop in Citrix Workspace Suiter, ki se integrira neposredno s platformo Microsoft SCOM, kar podjetjem zagotavlja možnost, da prek ene same nadzorne plošče celovito upravljajo okolja Citrix,« je povedal Calvin Hsu, podpredsednik trženja na področju Windows App Delivery v podjetju Citrix, in dodal: »Ker bomo Comtradove produkte za upravljanje prenesli v svojo organizacijo, bomo lahko svojim strankam zagotovili boljši nadzor IT-infrastrukture in boljšo izkušnjo končnih uporabnikov.«

Varen dostop do aplikacij

Prevzem je bil objavljen na konferenci Citrix Summit 2016 v Las Vegasu. Na stotine strank po vsem svetu že uporablja Comtradove produkte za upravljanje rešitev Citrix in Comtrade bo tem strankam še naprej zagotavljal podporo. Nove stranke z različico Platinum izdelkov Citrix XenApp in XenDesktop bodo kot del standardne ponudbe prejele tudi Comtradove produkte za upravljanje in pripadajočo podporo.

»Citrix je že več kot 20 let vodilni ponudnik varnega dostopa do aplikacij ter vodilnih rešitev za virtualizacijo namizij in mobilnih tehnologij. V Comtradu smo vložili veliko, da bi zagotovili rešitev za upravljanje vsakega Citrixovega produkta s pomočjo platforme SCOM,« je povedal generalni direktor in višji podpredsednik podjetja Comtrade Simon Taylor.