David Kastelic na čelu Zavarovalnice Maribor

 

Pozno ponoči so iz NS Zavarovalnice Maribor sporočili, da so z včerajšnjim dnem imenovali na mesto predsednika uprave ZM, ki jo je leta dolgo vodil Drago Cotar, Davida Kastelica

Objavljeno
23. julij 2013 12.22
tre_zavarovalnica maribor
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo


Ljubljana - Kar smo včeraj proti večeru neformalno izvedeli, a nam za tiskano izdajo Dela niso odgovorili, se je pozno zvečer uradno potrdilo: Nadzorni svet Zavarovalnice Maribor je zamenjal dolgoletnega predsednika uprave Draga Cotarja in na njegovo mesto imenoval Davida Kastelica. Uradni odgovor je prispel ob 22. uri ponoči: "Nadzorni svet Zavarovalnice Maribor je z današnjim dnem - 22. junijem - za predsednika ZM imenoval Davida Kastelica. V upravi ostajata Borut Celcar kot namestnik uprave in Srečko Čarni, novi član uprave pa je tudi Rok Moljk, doslej zaposlen v Pozavarovalnici Sava."

Nadzorni svet ZM, ki ga vodi Jošt Dolničar, član uprave Save Re, se je dosedanjemu predsedniku uprave ZM Dragu Cotarju in članu uprave Marku Planinšcu zahvalil "za njun dolgoletni prispevek pri razvoju in rasti ZM."

Sporočili so tudi, da se bosta Drago Cotar in Marko Planinšec o nadaljnih možnostih sodelovanja v okviru skupine Sava Re dogovarjala z nadzornim svetom ZM.

Branko Tomažič novi stari predsednik NS Save Re

Sicer pa je na včerajšnji ustanovni seji novega NS Pozavarovalnice Sava postal njegov predsednik dosedanji predsednik NS Save Re - Branko Tomažič, njegova namestnica pa Mateja Lovšin Herič. Mateja Lovšin Herič je postala tudi predsednica revizijske komisije.


Pozavarovalnica Sava včeraj tudi izplačala razliko od prevzemne cene tako imenovanim akceptantom v postopku prevzema Zavarovalnice Maribor (ZM). Maja jim je za posamezno delnico ponudila 10,24 evra na delnico, 12. julija pa uveljavila odkupno pravico od Soda in odkupila delnice ZM po 10,4919 evra za delnico. Po zakonu je bila dolžna akceptantom izplačati razliko v ceni v osmih dneh od te pridobitve.