Družba T-2 v stečaju lahko nadaljuje s poslovanjem

Sklep sodišča: T-2 bo nadaljevalo z dejavnostmi telekomunikacije, mobilne in fiksne telefonije ter interneta in televizije.

Objavljeno
29. oktober 2014 14.55
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Okrožno sodišče v Ljubljani je danes sprejelo sklep o dovoljenju poslovanja družbi T-2 v stečaju po predlogu upraviteljice v okviru dejavnosti telekomunikacijskih storitev, mobilne in fiksne telefonije, interneta in televizije, in sicer do prodaje družbe kot poslovne celote, so sporočili iz družbe.

Za letos načrtujejo rast števila naročnikov in povečanje prihodkov iz poslovanja, prav tako imajo v načrtu preko 60 milijonov prihodkov iz poslovanja. V septembru je T-2 kljub uvedbi stečajnega postopka, pridobilo nove naročnike in povečalo prihodke družbe, v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta, so pojasnili iz T-2.

Upraviteljica družbe, Danica Čuk, je v utemeljitvi predloga predračuna stroškov poslovanja ocenila, da lahko družba  v stečaju z nadaljevanjem poslovanja ustvari preko 60 milijonov evrov prihodkov, EBITDA v višini 15 milijonov evrov ter pozitivni denarni tok v višini 6 milijonov evrov. Stroške poslovanja bo družba krila iz prihodkov. S prodajo premoženja družbe kot poslovne celote pa bodo za upnike doseženi boljši pogoji prodaje, kot če bi se premoženje prodajalo kot posamezen del stečajne mase.