Državna uprava objavila javno naročilo za mobilno telefonijo

Ministrstvom in upravnim enotam pogodbe potečejo decembra. Skupna višina sredstev za ta namen znaša na leto 1,3 milijona evrov.

Objavljeno
06. avgust 2015 16.23
mfa*MNENJA
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana − Ministrstvo za javno upravo je objavilo javno naročilo za mobilno telefonijo. Gre za skupno naročilo, s katerim naročajo storitve mobilne telefonije in prenosa podatkov za skupaj 205 naročnikov. Rok za prijave se izteče 14. septembra ob 10. uri, javno odpiranje ponudb bo uro kasneje na isti dan.

Uporabniki so predvsem ministrstva, organi v sestavi, upravne enote, pravosodni organi in občine, so danes za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Javno naročilo je sestavljeno iz dveh sklopov. Prvi sklop se nanaša na storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov, drugi sklop pa na storitve prenosa podatkov z uporabo omrežja mobilnega operaterja in nakup opreme za prenos podatkov.

Aktualno naročilo za to področje se sicer izvaja za 161 različnih naročnikov. V prvem sklopu, za storitve mobilne telefonije, je trenutni izvajalec pogodbe Telekom Slovenije, v drugem sklopu, pri prenosu podatkov, pa Simobil. Pogodbi z njima potečeta v začetku decembra.

Skupna višina sredstev za ta namen trenutno znaša približno 1,3 milijona evrov na leto, kar vključuje vse storitve ter nakup aparatov in druge opreme.