DUTB jeseni v prodajo stanovanj v Celovških dvorih

Cene za 226 stanovanj bodo različne − glede na lego, razgled, funkcionalnost, površino ...

Objavljeno
14. julij 2016 10.50
jsu/Celovski dvori
Be. B., STA
Be. B., STA

Ljubljana − Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo prodajo prvega paketa stanovanj v Celovških dvorih začela jeseni, o čemer smo poročali v ponedeljek. Sodišče je namreč po več kot dveh letih končalo spor med DUTB in NLB, ki je postopek prodaje upočasnil.

Pred začetkom bodo potrebna še manjša popravila, »čeprav so stanovanja sicer v dobrem gradbenem stanju«, so sporočili na DUTB. Virtualni ogled soseske je mogoč na njihovi spletni strani.

V prvem obdobju bodo 226 stanovanj prodajali po prodajnem pristopu dnevi odprtih vrat, in sicer med 30 in 45 dni, z zbiranjem ponudb. O cenah v DUTB (še) nočejo govoriti, bodo pa cene stanovanj različne, upopoštevajoč lego, razgled, funkcionalnost, površino ipd.

Na DUTB so prepričani, da bodo povpraševanja po stanovanjih velika, zato bodo poskrbeli za primerno razmerje med kakovostjo in ceno, trdijo.

Zgodba stanovanj sega že v leto 2014, ko je DUTB hotel stanovanja obnoviti in prodati sam. Zapletlo pa se je pri prenosu 110 milijonov evrov vredne terjatve NLB do Vegrada AM, ki je bil v stečajnem postopku. Na NLB je bilo prenesnih le dobrih 70 odstotkov terjatve, s čimer se je začel spor med DUTB in NLB o lastništvu nad stanovanji.

Tokrat gre za drugi veliki paket stanovanj, ki jih bo na trg dal DUTB. Konec poletja bo predvidoma končana tudi obnova Nokturna, koprske soseske, kjer ima DUTB 215 stanovanj. Po obnovi bodo v prodajo šla tudi ta stanovanja.