Easyjet povečuje število letov iz Ljubljane

Britanski nizkocenovni prevoznik bo štirikrat na teden letel med londonskim Gatwickom in letališčem Jožeta Pučnika.

Objavljeno
06. december 2016 17.38
lvi-Brnik
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Brnik − Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet od 5. decembra štirikrat tedensko leti na relaciji med londonskim Gatwickom in letališčem Jožeta Pučnika, in sicer vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Britanska prestolnica je po številu potnikov vodilna destinacija ljubljanskega letališča, so sporočili iz Aerodroma Ljubljana.

Prvo letalo je z Gatwicka na Brnik priletelo v ponedeljek zvečer, Easyjet pa z novo ponudbo dopolnjuje povezavo z letališčem London - Stansted, kamor pozimi leti vsak dan.

Easyjet je sicer svoj prvi let na slovenski trg opravil aprila 2004 in je sprva štirikrat tedensko letel med Stanstedom in Brnikom, od tedaj pa se obseg prometa povečuje.

Kot so izpostavili v upravljalcu brniškega letališča, je Easyjet pomembno prispeval k postavitvi Slovenije na zemljevid letalskih turističnih destinacij. Do danes je namreč na brniškem letališču opravil 9748 vzletov in pristankov ter na svojih letalih v in iz Slovenije prepeljal nekaj manj kot 1,3 milijona potnikov.

V zimskem voznem redu je Brnik s tremi londonskimi letališči povezan s 15 leti. Nizkostroškovno ponudbo poleg Easyjeta zagotavlja še Wizz Air, in sicer s povezavami na letališči London - Luton in Bruselj - Charleroi.

Trenutni delež potnikov, ki potujejo z nizkocenovnimi leti, je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana 14,2 odstotka, ob tem pa na letališču zagotavljajo, da bo tovrstne izbire prihodnje leto še več.

Nizozemski nizkocenovnik Transavia bo od 4. aprila prihodnje leto naprej trikrat tedensko (ob torkih, četrtkih in nedeljah) letel v Amsterdam, trije nizkocenovni prevozniki pa bodo potnikom z ljubljanskega letališča ponujali skupaj vsaj 20 letov tedensko.

O letalskih povezavah v Slovenijo sicer razmišljajo tudi v tretjem največjem evropskem nizkocenovnem prevozniku Norwegian Air Shuttle. Kot so pred pred nekaj tedni poročali nekateri portali, so iz družbe sporočili, da sta tako Slovenija kot Makedonija zanimivi destinaciji za družbo, ki vztrajno širi mrežo med državami nekdanje Jugoslavije.