Februarja zmanjšanje števila brezposelnih

V registru zavoda za zaposlovanje je bilo konec februarja vpisanih 116.039 brezposelnih ali za 1,8 odstotka manj kot mesec prej.

Objavljeno
02. marec 2016 12.18
M. Š.
M. Š.

Ljubljana − Po najbolj svežih podatkih Zavoda RS za zaposlovanje se je število registriranih brezposelnih v državi konec prejšnjega meseca zmanjšalo v primerjavi z januarjem, na 116.039 oziroma za 1,8 odstotka. Kot so sporočili danes iz zavoda, je bilo letos februarja v primerjavi z istim mesecem lani 5,3 odstotka manj brezposelnih. Podrobnejše informacije o februarski brezposelnosti bodo objavil v petek.

Konec januarja je bilo v Sloveniji registriranih 118.165 brezposelnih, kar je bilo 4,5 odstotka več kot decembra. Brezposelnost se je takrat povečala pričakovano, saj se je nadaljevalo prijavljanje brezposelnih oseb, ki jim je ob koncu lanskega leta prenehalo delovno razmerje za določen čas. Kljub temu je bilo registriranih 4,9 odstotka manj oseb kot januarja lani.

Na novo se je januarja na zavod prijavilo 14.040, odjavilo pa 8951 brezposelnih.

Brezposelnost se je januarja v primerjavi s predhodnim mesecem povečala v vseh območnih službah zavoda, v primerjavi z lanskim januarjem pa je ostala nižja v vseh območnih službah.