FMR: Zanima nas, kakšno bo Delo leta 2020

»Pri skrbnem pregledu Dela smo ugotovili, da ima potencial, ki ga lahko z znanjem in dobrim upravljanjem še izboljšamo.«

Objavljeno
08. junij 2015 10.49
lvi*časopis
Nejc Gole, E. R. gospodarstvo
Nejc Gole, E. R. gospodarstvo

Ljubljana/Idrija − »Nakup Dela bomo financirali z lastnimi sredstvi, večino s sredstvi iz kratkoročnih depozitov«, je dejal predsednik uprave FMR Andrej Kren. »Pri skrbnem pregledu smo ugotovili, da ima Delo potencial, ki ga lahko z znanjem in dobrim upravljanjem še izboljšamo.«

Pozitiven vtis je naredila uprava Dela, ki s poslovnimi načrti 2015 in strateškim načrtom za 2016 zagotavlja uspešno poslovanje družbe. Zaveda se izzivov digitalizacije in ima načrte, je dejal Andrej Kren, predsednik uprave FMR.

Na vprašanje o zaposlenih je Kren odgovoril, da je to vprašanje za upravo Dela. Načrte poznamo, v okviru teh to vprašanje ni posebej izpostavljeno. Uprava Dela mora skrbeti, da bodo cilji glede dobička in EBITDA doseženi.

Letos z dobičkom, prihodnje leto še bolje

Po poslovnem načrtu za 2015 naj bi letos Delo poslovalo z dobičkom, prihodnje leto bo dobiček predvidoma še višji.

Uprava se bo ukvarjala s poslovanjem Dela in izpolnjevala sprejete strateške usmeritve poslovanja. Naša naloga je, da bo uprava imela pogoje za poslovanje, ki jih zagotavlja finančno stabilen lastnik, je dejal Kren.

Dogovorjeni smo s Pivovarno Laško, da bodo dosedanji člani nadzornega sveta podali odstopne izjave, ki bodo učinkovale z dnem prenosa iz Pivovarne Laško na FMR. Do takrat bo preteklo približno dva meseca, za zdaj
o novih nadzorniknih še ni odločitve, je pojasnil Kren.

Odpuščanj z danes na jutri ne bo

»Problem pogodbenega novinarstva je problem vseh medijev. Prizadevali si bomo za ureditev tega vprašanja na vzdržen in zakonit način,« je dejala članica uprave FMR Nataša Luša in dodala, da se pri zmanjševanju števila zaposlenih nič ne bo zgodilo z danes na jutri, nič nezakonitega in v skladu z načrti uprave. Če se bodo zmanjševali prihodki, bo treba zmanjševati stroške, je še dodala.

»Kolektor Group ni kupil Dela, Stojan Petrič ni kupil Dela. FMR je družba, ki se lahko ukvarja s tovrstnimi dejavnostmi. Odločitev je primerna glede na to, da se je FMR dezinvestiral in s prostimi sredstvi nakup financiral,« je dejal Stojan Petrič, predsednik nadzornega sveta FMR.

»Nas ne zanima Delo 2016, ampak kakšno bo Delo 2020. Kakšno vizijo ima uprava in bo povedala, koliko razvojnega denarja potrebuje. To bomo podprli, da s kupnino ne bomo obremenjevali Dela, ampak bomo del EBITDA namenili razvoju,« je še dejal Petrič.