Gorenje odprodaja deleže v Gorenje Surovini in Publicusu

Skupina Gorenje se v skladu s svojo strategijo osredotoča na osrednjo dejavnost izdelki in storitve za dom.

Objavljeno
03. april 2015 12.14
tre-Gorenje Surovina
C. P., gospodarstvo
C. P., gospodarstvo

Velenje, Grodzisk Mazowiecki/Poljska - Gorenje je s poljsko družbo Elemental Holding SA začelo pogajanja o možnosti odprodaje večinskega lastniškega deleža v hčerinskem podjetju Gorenje Surovina. Pogajanja se nanašajo tudi na nekatere hčerinske družbe Gorenja Surovine. Namen pogajanj je določiti obseg, vrednost in pogoje prodaje. Upravi Gorenja in Elemental Holding SA pričakujeta, da bosta pogajanja zaključila do konca drugega četrtletja 2015.

Elemental Holding SA je vodilno poljsko podjetje za zbiranje in predelavo odpadnih kovin. S svojimi hčerinskimi družbami na Poljskem, Slovaškem, v Litvi in Turčiji je ključni igralec v segmentu neželeznih kovin, elektronskega odpada in avtomobilskih katalizatorjev. Delnice podjetja kotirajo na Varšavski borzi. Tržna kapitalizacija podjetja presega 150 milijonov evrov.

Uprava Gorenja vodi tudi pogajanja o možnosti odprodaje lastniškega deleža v družbi Publicus in njegovem hčerinskem podjetju Ekogor družbi HIS Ljubljana. HIS je 49-odstotni lastnik Publicusa. Tudi ta pogajanja naj bi se končala do konca drugega letošnjega četrtletja.

Skupina Gorenje uvršča družbi Gorenje Surovina in Publicus, ki se ukvarjata z ravnanjem z odpadki, med svoje portfeljske naložbe, za katere preučuje tudi možnosti dezinvestiranja.