Imagine Cup: V Sydney gre ekipa Osmosis

Slovenske barve bo na tekmovanju Imagine Cup v Sydneyu z inovativno platformo za ciljno dobrodelnost zastopala skupina Osmosis.
Objavljeno
24. april 2012 20.53
Barbara Pavlin,gospodarstvo
Barbara Pavlin,gospodarstvo

Ljubljana - Zmagovalno skupino slovenskega dela študentskega tekmovanja Imagine Cup sestavljajo študentje Aleksander Berus in Erol Merdanović s fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Juš Milčinski s fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani ter Luka Vidoni z ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Mentor, ki je poskrbel, da je ekipa že na slovenskem finalu predstavila dovršeno in delujočo rešitev, je prof. dr. Matjaž Branko Jurič, profesor na fakulteti za računalništvo in informatiko.

Zmagovalna ekipa bo zastopala slovenske barve na svetovnem finalu v Sydneyju, nagrada pa so tudi udeležba na podjetniškem pospeševalniku ITIME in telefoni Windows Phone, ki jih podarja generalni partner letošnjega tekmovanja - družba HTC.

Skupina Osmosis je svojo rešitev opisala kot revolucionarno dobrodelno platformo. Gre za naslednjo generacijo dobrodelne skupnosti, ki spodbuja aktivno sodelovanje uporabnikov na zabaven način. Spletna platforma je posebej zasnovana za uporabo na področju dobrodelnosti, saj s pomočjo tehnologije 21. stoletja pripomore k bolj učinkovitemu doniranju tako sredstev kot znanja. Inovativen povezovalni pristop omogoča izpeljavo projektov in regionalni razvoj tistih delov sveta, ki to najbolj potrebujejo.

Na drugo mesto se je uvrstila mariborska ekipa Intelliderm, ki je izdelala inovativno mobilno rešitev za zaznavo, analizo in oceno kožnih težav s pomočjo umetne inteligence. Tretje mesto pa je zasedla mariborska ekipa Wombat force, ki pod sloganom Take a walk for a change (Naredite korak za sprememe) z rešitvijo footure spodbuja alternativne oblike mobilnosti.

Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup 2012 je Microsoftov center za inovacije. Organizira ga Tovarna podjemov skupaj s soorganizatorjem, Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem. Generalna partnerja tekmovanja sta Microsoft Slovenija in družba HTC. Strateški partner je Start-up Center Tehnološkega parka Ljubljana, partner projekta je Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije, medijski partner pa dostop.si.