Iščejo uspešne mlade podjetnike

Že tretjič bodo podelil nagrado za mladega podjetnika leta, ki kljub gospodarskim razmeram dokazuje, da se da uspeti.
Objavljeno
05. marec 2013 13.44
mladi podjetniki
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana - Zavod mladi podjetnik letos že tretje leto izbira mladega podjetnika leta. Po Admirju Latiču iz podjetja Endom v letu 2011, in podjetniškem paru, Maji Švener ter Gregorju Koprivniku, ki vodita Ličila.si leta 2012, bodo tudi letos iskali mladega podjetnika, ki s svojim delovanjem dokazuje, da se kljub težkim gospodarskim razmeram da uspeti.

Strokovno komisijo sestavljajo marketinški guru Aleš Lisac, spletna podjetnika Uroš Čimžar ter Domen Česnik, Tomaž Frelih, vodja startup šole Hekovnik ter Borut Borštnik kot predstavnik organizatorja. »V letošnjem izboru bomo, tako kot v preteklih letih, iskali mladega podjetnika ali podjetnico, ki bo zgled in navdih vsem mladim podjetnikom. Zmagovalcev ne bomo iskali le v visokotehnoloških podjetjih, pač pa bo naš lonec izbora precej širši,« pravi Borštnik iz Zavoda mladi podjetnik.

Poudarek izbora ni le na podjetju, temveč predvsem na podjetniku samem. »Idealen zmagovalec je nekdo, ki je pravi podjetnik, torej stoodstotno predan svojemu poslu, pozna vsako podrobnost o svojem podjetju, ima vizijo in s svojim delom navdušuje svoje stranke, hkrati pa je svoje znanje pripravljen deliti tudi z mladimi, ki so šele v fazi odločanja o vstopu v podjetništvo,« še dodaja Uroš Čimžar.

Zmagovalec bo poleg naziva Mladi podjetnik leta 2013 prejel še kopico ugodnosti in za več kot 10.000 evrov praktičnih nagrad, ki so jih prispevali partnerji Zavoda mladi podjetnik, nenazadnje pa bo to za zmagovalca pomenilo tudi izjemno medijsko podporo, ki bo pripomogla k večji prepoznavnosti podjetja.

Pogoji za sodelovanje so letos nekoliko prilagojeni. Najvišja starost prijavljenih je 31 let, vendar imajo več možnosti pri izboru mlajši podjetniki - spodnja starost je omejena na 16 let. Podjetje mora biti starejše od pol leta oziroma ne sme imeti več kot pet let. Prijavljeni mora biti vsaj delni lastnik podjetja in mora imeti vodilno vlogo, prijavijo pa se lahko tudi podjetja, ki poslujejo s franšizo. Panoge delovanja podjetja niso omejene, velja pa, da mora biti poslovanje podjetja etično brezhibno.

Prijave zbirajo do 31. maja, pet najboljših pa se bo v kratkem predstavitvenem nagovoru kmalu za tem predstavilo pred komisijo. Razglasitev zmagovalca bo 14. junija na celodnevnem dogodku »Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!«, v Tehnološkem parku Ljubljana.