Joly prevzel vodenje Revoza

Francoz vodenje Revoza prevzema v obdobju, ko se tovarna pripravlja na zagon proizvodnje clia 4.

Objavljeno
31. avgust 2016 18.28
G. B.
G. B.

Novo mesto − Potem ko je bil 1. avgusta za novega direktorja tovarne Revoz imenovan Raynald Joly, je ta 49-letni Francoz po koncu kolektivnega dopusta tudi dejansko začel voditi Renaultovo novomeško tovarno.

Joly vodenje Revoza prevzema v obdobju, ko se tovarna pripravlja na zagon proizvodnje clia 4 (v začetku leta 2017), ki naj bi ji ob dosedanjem renaultu twingu in smartu forfouru prinesel željene dodatne količine.

Raynald Joly je po diplomi na višji šoli Arts et Métiers (ENSAM) opravljal različne funkcije v Renaultovih tovarnah v Franciji, Španiji, na Portugalskem in pred prihodom v Revoz na Kitajskem.

Na položaju prvega moža Revoza je nasledil Patricea Haettla, ki je bil v začetku junija imenovan za industrijskega direktorja pola sever-vzhod in bo tako poslej tudi Jolyjev nadrejeni.

To je drugi francoski direktor Revoza zapored, po tistem ko je tovarno več let vodil domačin Aleš Bratož. Bratož je po nekaj letih vodenja Renaultove turške tovarne Oyak Renault letos spomladi postal svetovalec predsednika ruskega Avtovaza.