Loreli Dobrinja polni mandat za vodenje Kobilarne Lipica

Štiriletni mandat bo dosedanja vršilka dolžnosti direktorice nastopila s 1. oktobrom.

Objavljeno
15. september 2016 19.11
tlo-lipicanci
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Vlada je danes za direktorico javnega zavoda Kobilarna Lipica imenovala Lorelo Dobrinja, ki je kobilarno zdaj vodila kot vršilka dolžnosti direktorice. Štiriletni mandat bo nastopila s 1. oktobrom, so po seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada je Dobrinjo za v. d. direktorice kobilarne imenovala 26. maja, takrat je s tega mesta razrešila Boštjana Bizjaka.

Svet Kobilarne Lipica je nato junija objavil javni natečaj za direktorja kobilarne. Natečajna komisija je nato na pogovor povabila štiri kandidate, ki so izpolnjevali razpisne pogoje. Svet kobilarne se je nato odločil vladi v imenovanje predlagati Dobrinjo.

Dobrinja je bila predsednica uprave družbe Istrabenz Turizem, po imenovanju prvega moža Istrabenza Andreja Laznika na čelo Istrabenz Turizma pa je postala članica uprave te družbe.

Izkušnje z delom v turizmu je pridobila tudi kot članica nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož, kot članica upravnega odbora Turistično gostinske zbornice Slovenije in kot članica odbora sekcije za turizem pri Združenju delodajalcev Slovenije.

Lipica je sicer tik pred organizacijskimi spremembami. Z novelo zakona o Kobilarni Lipica, ki jo je DZ sprejel maja, se bosta javni zavod Kobilarna Lipica in družba Lipica Turizem, ki v Lipici izvaja tržno-turistično dejavnost, znova združila v enovito podjetje. Tako je veljalo že pred letom 2014, ko je na podlagi negativnega mnenja računskega sodišča iz leta 2012 prišlo do razdružitve.