Lotrič Meroslovje v Milanu merilo udobje bivanja

V okviru razstave Expo so merili pogoje okolja v paviljonih Slovenije, Avstrije, Čila, Malezije, Monaka, Srbije in Švice.

Objavljeno
27. avgust 2015 17.31
jankovic/jagode
Ba. Pa., gospodarstvo
Ba. Pa., gospodarstvo

Milano - Slovensko podjetje LOTRIČ Meroslovje je v okviru svetovne razstave merilo pogoje okolja v več paviljonih držav, ki sodelujejo na Expo Milano 2015, in sicer Slovenije, Avstrije, Čila, Malezije, Monaka, Srbije in Švice.

Podjetje je predstavilo inovacijo EXACTUM, ki je pameten sistem za samodejni nadzor pogojev v okolju. Omogoča spremljanje različnih parametrov, kot so temperatura, vlaga, pritisk, osvetljenost, koncentracija CO2. Razvili so ga za uporabo v farmaciji, avtomobilski industriji, medicini, živilstvu, skladiščih, distribuciji, rastlinjakih, laboratorijih, muzejih... Sistem poleg strank v Sloveniji že uporabljajo tudi na Hrvaškem, v Srbiji, BiH in Makedoniji, pa tudi na Češkem in Finskem.

Na milanskem Expu, kjer se Slovenija predstavlja z vsebinami o aktivnem življenjskem slogu ter zelenih tehnologijah, je podjetje poudarek namenilo tudi predstavitvi rešitve EXACTUM Greenhouse za rastlinjake. »Rastlinjaki so narejeni za poustvarjanje popolnih pogojev okolja. Trenutno je to vse skrb človeka, a razvoj nam omogoča, da skrb prepustimo tehnologiji,« pravi direktor podjetja Marko Lotrič. Z omenjeno inovacijo je človeški dejavnik minimalen, saj spremljanje in obveščanje prevzamejo senzorji in programska oprema v ozadju.