Luka Koper lani pretovorila šest odstotov več

Čisti prihodki družbe so dosegli 191,746 milijona evrov, kar je devet odstotkov več kot leta 2015.

Objavljeno
19. januar 2017 17.51
Luka Koper
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Koper − Luka Koper je lani pretovorila nekaj manj kot 22,011 milijona ton tovora, kar je šest odstotkov več kot predlani in največ doslej. Čisti prihodki družbe so dosegli 191,746 milijona evrov, kar je devet odstotkov več kot leta 2015. Največjo rast so zabeležili pri pretovoru avtomobilov, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Rast pretovora generalnih tovorov je bila štiriodstotna, pretovora kontejnerjev sedemodstotna, pretovora avtomobilov pa 26-odstotna. Tekočega tovora so pretovorili za devet odstotkov več, sipkega in razsutega tovora pa za dva odstotka.

Rast ladijskega tovora v kosih je pri kontejnerjih znašala sedem odstotkov, pri avtomobilih pa 23 odstotkov.

Podatki o količini pretovorjenega tovora so skladni s pričakovanji, ki jih je družba objavila sredi lanskega decembra, čisti prihodki pa so za približno osem milijonov evrov nižji od pričakovanih.

Podrobnejši podatki o lanskem poslovanju skupine in družbe bodo objavljeni 24. februarja, decembra lani pa so v družbi čisti dobiček za lani ocenili na 43,4 milijona evrov, kar bi bilo za tretjino več kot predlani in 15 odstotkov več od načrtovanega.