Moje Delo in Bolha se bosta združila

Z združitvijo moči želijo doseči nadaljnjo rast na slovenskem digitalnem trgu. Ne izključujejo nadaljnjih prevzemov.

Objavljeno
15. junij 2016 14.00
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Slovenski spletni podjetji Bolha in Moje Delo, ki sodita pod okrilje avstrijskega medijskega koncerna Styria Media Group, se bosta združili. Skupno podjetje bo vodil dosedanji direktor podjetja Moje Delo Zoran Savin. Z združitvijo moči želijo doseči nadaljnjo rast na slovenskem digitalnem trgu.

»S postavitvijo enotne organizacije združujemo vse naše sile, znanje in najboljše ljudi tu v Sloveniji. Prepričani smo, da nam bo nova organizacijska struktura omogočila še hitrejšo rast in ustvarjala odličen inkubator tako za lastne startupe kot tudi za potencialne akvizicije,« je v sporočilu za javnost poudaril Savin.

Bolha upravlja vodilni slovenski portal za male oglase Bolha.com, Moje Delo pa največji slovenski zaposlitveni portal MojeDelo.com. Na bolha.com uporabniki vsak dan objavijo več kot 5000 novih oglasov, MojeDelo.com pa trenutno ponuja 1400 prostih delovnih mest.

Po podatkih raziskave o merjenju obiskanosti spletnih strani (MOSS) Bolha.com in MojeDelo.com na mesec ustvarita več kot 155 milijonov prikazov. Po navedbah Styrie je portal Bolha.com lani dosegel točko preloma in poslovanje sklenil pozitivno, medtem ko je portalu MojeDelo.com uspelo podvojiti prihodke leta prej.

»Kljub težji ekonomski situaciji smo v naših digitalnih operacijah v Sloveniji naredili nekaj zelo pomembnih korakov naprej. V letu 2016 bomo rast, ki smo jo ustvarili, gojili dalje,« je o uspehih in prihodnjih načrtih dejal vodja segmenta spletnih trgov v avstrijski Styrii Michael Berger.

Goran Rubčić, ki je na Hrvaškem bedel nad spletnim oglasnikom Njuškalo in je v času priprav na organizacijske spremembe prevzel vodenje podjetja Bolha, zdaj slovensko taktirko predaja Savinu, sam pa prevzema odgovornosti namestnika vodje spletnih trgov v Styrii.

Avstrijska skupina Styria Media Group v Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem združuje dnevne in tedenske časopise, revije, priloge, spletne medije in storitve, radijske postaje ter deleže v televizijskih in založniških hišah.

Segment spletnih trgov so znotraj skupine povezali v grozd Styria Digital Marketplaces, pod okrilje katerega spadata tudi slovenska bolha.com in mojedelo.com.