Na B2B tokrat oktobra v Prago

Nemška podjetja vabijo slovenska proizvodna podjetja.

Objavljeno
07. avgust 2017 16.14
mpi*Novem Car Interior Design
M. F. K.
M. F. K.

Ljubljana – Na pobudo nemškega zveznega združenja BME (nemško združenje za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko) bo 26. oktobra v Pragi potekalo že peto match-making srečanje v okviru Nabavne iniciative. Na njem bodo nemška podjetja, kot denimo Knauf Engineering GmbH, Kroenert GmbH & Co KG, Miele & Cie. KG, Schaeffler Technologies AG, Tetra Pak, GEA Refrigeration Germany GmbH, Stabilus - Metal, Rubber & Plastic in drugi, iskala svoje nove dobavitelje.

Slovenska proizvodna podjetja se lahko do 25. avgusta do 14. ure prijavijo za udeležbo na B2B match-making dogodku, kjer bodo lahko sklepala posle z 38 nemškimi podjetji, ki so večji dobavitelji avtomobilski in strojni industriji v Nemčiji.

Prijave slovenskih podjetij zbirajo na Slovensko-nemški gospodarski zbornici, ki je tudi soorganizator omenjenega dogodka. Prijava na dogodek je za slovenska podjetja brezplačna, dogodka pa se bodo lahko udeležila vsa podjetja, ki jih bodo omenjena nemška podjetja izbrala kot potencialne poslovne partnerje in potrdila individualne B2B-sestanke. Rezultati bodo znani najpozneje do 25. septembra.

Najbolj zaželena proizvodna podjetja za avtomobilsko industrijo

Predsednica Slovensko-nemške zbornice Gertrud Rantzen je ob tem poudarila, da so najbolj zaželena podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kovinskih izdelkov ter izdelkov iz plastičnih mas in gume predvsem za avtomobilsko industrijo. »Ponovno povabilo k sodelovanju pa zgolj potrjuje dejstvo, da so slovenski izdelki v Nemčiji zelo cenjeni,« še pravi Gertrud Rantzen.

Podoben dogodek je letošnjega junija v Beogradu obiskalo 15 slovenskih podjetij.