Na razpis za člana uprave SDH prispelo 46 prijav

Kadrovska agencija bo v nadaljevanju izvedla razgovore in pomagala izbrati primerne kandidate. Prijave tudi iz tujine.

Objavljeno
05. oktober 2015 20.08
jsu/Slovenski Državni Holding
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana - Na mednarodni razpis za člana uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) je prispelo 46 prijav, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Kadrovska agencija bo v nadaljevanju izvedla ustrezne razgovore in pomagala izbrati primerne kandidate, nadzorniki SDH pa bodo nato izbrali člana uprave, so za STA pojasnili na SDH.

Nominacijska komisija nadzornega sveta SDH se je že sestala in pregledala vse prispele prijave. Med njimi je naredila prvi izbor kandidatov, ki izpolnjujejo vse zahtevane pogoje, določene v zakonu o SDH.

V nadaljevanju bo nadzorni svet sodeloval tudi z izbrano kadrovsko agencijo, ki bo izvedla ustrezne razgovore in s pomočjo orodij za ocenjevanje pomagala izbrati takšne kandidate, ki bodo izpolnjevali pričakovanja nadzornikov. Ti bodo po predstavitvi programa dela in vizije razvoja družbe izbrali člana uprave.

Nadzorni svet upravljalca državnega premoženja je ob objavi razpisa v začetku septembra izrazil pričakovanje, da bodo imenovanje opravili najkasneje do konca tega leta.

V razpisu so med drugim navedli, da mora člana uprave odlikovati osebna integriteta in poslovna etičnost, imeti mora izkušnje na vodstvenih položajih, poleg tega nima ali v zadnjih šestih mesecih ni imel funkcije v politični stranki.

Prav tako ne sme biti član poslovodstva v družbi, v kateri ima SDH večinski delež ali prevladujoč vpliv, in v gospodarski družbi, ki opravlja dejavnost, ki je ali bi lahko bila v konkurenčnem razmerju z dejavnostjo družbe s kapitalsko naložbo države.

Prednost bodo imele prijavljene osebe, ki imajo izkušnje iz področja korporativnega upravljanja ter iz upravljanja in prestrukturiranja kapitalskih naložb in prodaje družb. Zaželeno je znanje dveh tujih jezikov, sposobnost uresničevanja kolektivnega načina dela in mednarodne izkušnje.