V Elanu zanikajo, da se hočejo odpovedati še navtični diviziji

Uvesti hočejo prakse, ki bodo zagotavljale konkurenčnost na tujih trgih.

Objavljeno
25. april 2016 12.25
M. Bi., STA
M. Bi., STA

V Elanu so zanikali navedbe neuradnih virov v nekaterih medijih, češ da podjetje namerava zapreti navtično divizijo Elan Marine.

Kot so zapisali, ne nameravajo zapreti nobene divizije, v povezavi z morebitno prodajo pa je izvršni direktor Jeffrey Tirman povedal: »Podjetje se po 70 letih državnega lastništva preoblikuje v zasebno družbo, kar v tej tranziciji zagotovo zahteva strateški pregled in revizijo poslovanja vseh divizij. To je povsem normalno. V tem trenutku ni bila sprejeta še nobena odločitev glede prodaje katere koli Elanove divizije.«

Kot zatrjujejo novi lastniki, sklad Wiltan Enterprises, ki je v lasti sklada VR Capital, in Merrill Lynch International, hočejo v Elan vpeljati najboljše poslovne prakse, ki bodo podjetju omogočile razvojni napredek zin konkuriranje na zahtevnih mednarodnih trgih, kjer ustvarijo več kot 90 odstotkov vseh prihodkov. »Zato mora Elan osvojiti mednarodne poslovne prakse in standarde za strokovno, transparentno in odgovorno poslovanje, ki bodo podjetju omogočili učinkovito konkuriranje in rast v prihodnje,« so pojasnili in dodali, da je Elanova ambicija krepitev prisotnosti na navtičnem trgu.

Po odločitvi o izločitvi skakalnega programa, ki je v javnosti ob izjemnih uspehih slovenskega skakalnega športa v minuli zimi vzbudila buren odziv, se je sicer zelo hitro začelo iskati rešitev, ki bo omogočila ustrezno opremo za slovenske skakalce vseh kategorij. Z Elanom se o prevzemu programa skakalnih smuči pogovarja gorenjski podjetnik in inovator na področju proizvodnje smučarske opreme Peter Slatnar. Prav te dni naj bi usklajevali zadnje podrobnosti.