Nemški Telekom kupuje slovenskega?

Deutsche Telekom se zanima za večinski prevzem Telekoma Slovenija, piše nemški časopis.

Objavljeno
05. februar 2014 08.52
Ljubljana 29.11.2012 - Telekom Slovenije.foto:Blaz Samec/DELO
Barbara Kramžar, Berlin
Barbara Kramžar, Berlin

Berlin - To so nemškemu poslovnemu dnevniku potrdili »v vladnih krogih v prestolnici Ljubljana«, pri Handelsblattu pa poudarjajo, da je Telekom Slovenije, katerega večinska delničarka je država Slovenija, vodilni na slovenskem trgu, prisoten pa je tudi na Kosovu in v Makedoniji.

Pri nemškem Telekomu o tem še niso hoteli povedati ničesar, »poznavalci branže pa ocenjujejo, da je to možno«. Deutsche Telekom je s svojimi hčerinskimi družbami navzoč v skoraj vseh slovenskih sosedah.

Govori pa se o plačilu okrog sedemsto milijonov evrov, pri Handelsblattu pa pišejo, da Deutsche Telekom ni edini, ki se zanima za slovenskega soimenjaka, med interesenti naj bi bili tudi Huawei, Bain, Axos ter ruski investitorji.

 

 

 

Delo, Pa še to, 7. november 2013:

Telekom Slovenije je kopico svojih blagovnih znamk, vključno z Mobitelovo mafno, združil v enotno. V kopico modrih mehurčkov, ki so še najbolj podobni zelenim Simobilovim krogcem. Resda so evropski operaterji enako pot že opravili, a zdi se, da gre pri Telekomu Slovenije za precej nepotreben strošek: itak se bo po prodaji že prihodnje leto pred napisom Telekom Slovenije bohotil T v barvi fuksije. Tako kot pri vseh operaterjih v družini Deutsche Telekoma. Tudi pri hrvaškem in madžarskem, na primer.