Nove naložbe v Termah Olimia

Terme Olimia so v prvih devetih mesecih poslovale bolje kot lani v tem času, v prihodnjih letih napovedujejo za osem milijonov evrov naložb.

Objavljeno
22. oktober 2015 19.04
Špela Kuralt
Špela Kuralt
Podčetrtek - Terme Olimia so letos ustvarile 12,8 milijona evrov prihodkov in s tem dva odstotka več prihodkov iz poslovanja kot lani v tem času. Prav tako se je v primerjavi z enakim obdobjem lani za 2,2 odstotka povečalo število prihoda gostov. Nočitev je bilo v tem času skoraj 238.000. Večina gostov je iz tujine, letos beležijo povečano število gostov iz Francije, Gruzije, Avstrije, Srbije, Hrvaške in Črne gore. V Termah Tuhelj so v tem času sprejeli 5,2 odstotka več gostov kot v enakem obdobju lani. Ob tem so ustvarili 4,4 milijona evrov prihodkov, kar je 7,5 odstotka več kot lani.

Tako Terme Olimia kot Tuhelj sta imeli tudi izjemno poletno sezono, na to je vplivalo tudi sončno in toplo vreme. Terme Olimia je tako v prvih devetih mesecih obiskalo 124.500 kopalcev, kar je 12,9 odstotka več kot lani, Terme Tuhelj pa so zabeležile 131.300 kopalcev, kar je 8,3 odstotka več kot lani.

Nove naložbe

V termah že napovedujejo naložbe v prihodnjih letih. Prestižni hotel Sotelia, ki je dobil tudi Plečnikovo nagrado za arhitekturo, bodo prihodnje leto prenovili, obnova naj bi stala milijon evrov. Leta 2017 načrtujejo temeljito obnovo termalnega bazenskega kompleksa Termalija, na tem mestu nameravajo postaviti povsem nov wellness, ki bo namenjen mladim in družinam z otroki. Prenova bo v celoti zaključena do konca leta 2018, predvidena naložba pa je ocenjena na sedem milijonov evrov.