Novi direktor IKEA Slovenija in regionalni direktor IKEA SEE

Stefan Vanoverbeke je postal novi direktor podjetja IKEA Slovenija in regionalni direktor IKEA za Jugovzhodno Evropo (IKEA SEE).

Objavljeno
01. oktober 2015 12.57
ima/ikea
S. Č., gospodarstvo
S. Č., gospodarstvo
Ljubljana − Stefan Vanoverbeke postal novi direktor podjetja IKEA Slovenija in regionalni direktor IKEA za Jugovzhodno Evropo (IKEA SEE). Dragan Skaluševič, ki je bil direktor podjetja IKEA Slovenija in regionalni direktor IKEA SEE, vse odkar je IKEA v letu 2007 vstopila v regijo, bo sprejel nove mednarodne izzive znotraj Skupine IKEA.

Stefan Vanoverbeke na svoj novi položaj vodje SEE regije prihaja s položaja izvršnega direktorja podjetja IKEA Francija. Kariero je začel leta 1994 v podjetju IKEA Belgija kot pripravnik na oddelku tekstila. Leta 1998 je postal vodja trgovine v Antwerpnu, leta 2001 pa je prevzel upravljanje trgovine IKEA v Bologni. V Italiji je ostal vse do leta 2005, ko je prevzel vodenje podjetja IKEA Poljska. Po vodenju podjetij IKEA na Poljskem in v Franciji se je Stefan Vanoverbeke pridružil ekipi IKEA SEE, so sporočili iz IKEE.

Dragan Skaluševič je bil na čelu podjetja IKEA SEE od leta 2007. Bil je odgovoren za njegovo ustanovitev, deloval pa je tudi kot vodja in ključna podpora pri izvajanju projektov družbe IKEA v Zagrebu, Ljubljani in Beogradu. V enaki vlogi je nastopal tudi pri procesu integracije podjetja IKEA Romunija v skupino IKEA SEE, ki je pred tem do leta 2010 delovala kot franšiza. Po zaključku mandata regionalnega direktorja IKEA SEE bo Dragan Skaluševič še naprej razvijal kariero znotraj Skupine IKEA.