Novi podjetniki in izdelki za nov slovenski zagon

Na male zaslone je prispela nova sezona oddaje Štartaj, Slovenija! z novimi izdelki in zgodbami podjetnikov - prva o polžih, kozmetiki in družini Fras.
Objavljeno
12. oktober 2017 16.04
Po uspešni prvi sezoni oddaje Štartaj, Slovenija!, ki je nastala v sodelovanju med partnerji Sparom Slovenija, medijsko hišo Pro Plus in marketinško agencijo Formitas, je bilo po številnih prejetih strokovnih nagradah jasno, da bomo dočakali njeno nadaljevanje. Prvo oddajo druge sezone Štartaj, Slovenija! smo lahko spremljali prejšnjo nedeljo in v njej spoznali prvo od osmih skrbno izbranih podjetniških idej oziroma izdelkov, ki se bodo za naklonjenost kupcev pomerili na posebnih policah megamarketov Interspar. Pot osmerice podjetij bo tudi tokrat kot voditelj in podjetniški mentor spremljal Matija Goljar.

Ko nesreča postane sreča

Zgodba družine Fras, ki smo jo spoznali v prvi oddaji, je povezana z nekaj nezgodami in selitvami, ki so jim sledile. Tudi kmetijo, na katero so se preselili pred leti, so hoteli zaradi nezgodice prodati in se preseliti. A ko so prihajali potencialni kupci, celo Kitajci so se oglasili, so od njih izvedeli, da je del njihovega zemljišča kot nalašč za vzgajanje polžev.
Tako so se Milena, Leon in Aljaž lotili vzgoje polžev in jih na lastni kmetiji vzgojili kar 400.000 - gotovo preveč, da bi uspeli vse prodati kuharskim mojstrom. Kam torej z vsemi temi polži? Med raziskovanjem možnosti, kam s presežkom polžev, so ugotovili, da ima polžja slina izjemno regeneracijsko sposobnost in je v modi v kozmetični industriji. Padla je odločitev, da ustvarijo Noelo - kremo, ki vsebuje kar 40 odstotkov polžje sline.

Moč narave za lepo kožo

Noela je krema za nego obraza, ki vsebuje kar 40 odstotkov polžje sline, kar je več kot podobne kreme. Zaradi visoke vsebnosti sline ima krema izjemno regeneracijsko sposobnost. Polžja slina je naraven vir kolagena, hialuronske kisline, elastana, alantoina, antioksidantov, proteinov in vitaminov. Kremi je dodano tudi karitejevo maslo, ki kožo vlaži, mehča in dela prožno, jojobino olje, ki jo varuje pred vplivi okolja, ter naravni antioksidant vitamin E.
Polž je namreč edina žival na svetu, ki si poškodovano hišico popolnoma popravi v roku dveh ur, kar je glavni razlog za izredne rezultate kreme, ki vsebuje polžjo slino. Občutek žametne kože se pojavi že nekaj minut po prvem nanosu. Po dolgoročni uporabi (dvakrat na dan) bodo gubice na koži manj izrazite, koža pa bo bolj napeta. Globina gubic okrog oči se zmanjša za več kot 75 odstotkov v roku 4-6 tednov. Krema je dermatološko testirana in je primerna za nego občutljive kože. Namenjena je tudi za nego kože po depilaciji in britju. Zaradi izredne regeneracijske sposobnosti se lahko uporablja za srbečice, strije in problematično kožo z mozolji in aknami.

Krema za nego obraza