Podjetniške zvezde: NERVteh – pometli so s konkurenco

Učni simulator vožnje – najboljša poslovna ideja Jugovzhodne Evrope.

Objavljeno
19. december 2014 18.23
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Slovensko zagonsko podjetje, ki razvija učni simulator vožnje, s katerim hočejo zmanjšati število prometnih nesreč, je zmagovalec tekmovanja SEE Innovation Competition, ki je potekalo v okviru transnacionalnega evropskega projekta Profis.

Investitorjem se je predstavilo 20 podjetniških ekip iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Italije, Romunije, Srbije, Slovenije in Slovaške. Za najboljšo poslovno idejo tekmovanja so izbrali slovensko podjetniško ekipo NERVteh. Drugo mesto je pripadlo podjetniški ideji Wadex iz Italije in tretje podjetniški ekipi ZedNet Informatiki iz Madžarske. Za uvrstitev v finale tekmovanja se je poleg ekipe NERVteh potegovala tudi ekipa SQBZY s poslovno idejo o zbiranju podatkov o podvodnem svetu za potapljače in plavalce, vendar se ji ni uspelo uvrstiti med najboljše.

»Zmaga nam pomeni lažjo prepoznavnost za zahodne sklade tveganega kapitala (ZDA, Zahodna Evropa) in poslovne partnerje, ker laže umestijo slovenski start-up na globalni seznam start-upov, ko izvejo, da smo premagali start-upe iz veliko večjih in ekonomsko močnejših držav. Poleg tega so že pokazali interes mednarodni investitorji, kar nam lahko pomaga pri širitvi na zahodne trge, kot imamo v načrtu,« pravi direktor podjetja Matej Vengust.