Radenska zaključila nakup Studenca

S tem v svoj portfelj dodala naravno mineralno vodo Studenac, izvirsko vodo Studena in paleto sirupov Lero.

Objavljeno
20. december 2016 11.26
Posodobljeno
20. december 2016 11.26
regent radenska
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Ljubljana − Radenska je danes uspešno zaključila nakup hrvaškega Studenca in s tem v svoj portfelj dodala naravno mineralno vodo Studenac, izvirsko vodo Studena in paleto sirupov Lero. Vrednosti nakupa v Kofoli niso razkrili.

Radenska in Podravka sta dogovor o nakupu Studenca podpisali 20. septembra, ta pa je vključeval tudi skupek pogojev, ki so pred dokončnem odkupom morali biti izpolnjeni.

»Studenac trenutno potrebuje svojo pomlajevalno dozo izvirske vode in ravno v tem je naša prednost. Poskrbeli bomo, da Studenac znova zaživi. Lotili se bomo prav vseh sinergičnih elementov, ki smo jih odkrili med postopkom nakupa, in teh je kar veliko. Naša lokalna ekipa je izredno dobra in skupaj z regijskim timom že pripravlja strategijo razvoja Studenca. Podravka je vse zaposlene prezaposlila v Studencu in vsi ostajajo z nami, da bo produkcija normalno delovala,« je od zaključku nakupa dejal generalni direktor Radenske Marian Šefčović.

Marian Šefčović Foto: Tadej Regent/Delo

Poudaril je tudi pomen nakupa pri utrjevanju položaja na hrvaške trgu in tudi širše v regiji.

Kofola ČeškoSlovensko je ena izmed vodilnih evropskih proizvajalcev brezalkoholnih pijač. Skupina ima sedem proizvodnih lokacij in več kot 2100 zaposlenih na Slovaškem, Češkem, v Sloveniji, na Hrvaškem in Poljskem.