Rimske terme vodi Alenka Iskra, nadzorniki nič o dokapitalizaciji

Nadzorniki Rimski term danes niso razpravljali o predlogu za novo dokapitalizacijo družbe.

Objavljeno
25. oktober 2011 17.38
Posodobljeno
25. oktober 2011 17.38
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Rimske Toplice - Nadzorniki Rimski term danes niso razpravljali o predlogu za novo dokapitalizacijo družbe, saj je uprava gradivo pred sejo umaknila. Za predsednico uprave so imenovali Alenko Iskra, ki bo petletni mandat nastopila v sredo.

Kot je za STA pojasnil namestnik prvega nadzornika Črt Slokan, je uprava družbe gradivo pred današnjo sejo umaknila, saj so po današnjem sestanku večjih lastnikov družbe "nastala nova dejstva, na podlagi katerih bi lahko nastopili argumenti za oblikovanje drugačnih predlogov ukrepov finančnega prestrukturiranja in presoje njihove uspešnosti".

Uprava se je odločila preveriti nova dejstva in ugotoviti njihov vpliv na svojo presojo in s tem vsebino ukrepov finančnega prestrukturiranja. "Pričakujemo, da to ne bo vplivalo na zakonski rok za predložitev navedenega dokumenta nadzornemu svetu, bo pa bistveno povečalo možnosti za uspešno sanacijo družbe," meni Slokan.

Nadzorni svet je na mesto predsednice uprave Rimskih term za obdobje petih let imenoval Alenko Iskra. Mandat bo nova prva dama družbe, ki je 13 let vodila Terme Maribor, nastopila v sredo.

Uprava družbe, ki jo kljub odstopu še vedno vodi Marjana Novak, je pripravila poročilo o ukrepih finančnega prestrukturiranja, v katerem je predlagala sklic skupščine, ki bi potrdila vplačilo denarnih sredstev v višini 4,5 milijona evrov. Družba naj bi že imela okrog 100.000 evrov tekoče izgube.

Pripravo poročila o ukrepih finančnega prestrukturiranja je upravi družbe naložil prav nadzorni svet, saj so terme insolventne zaradi nedavno propadle dokapitalizacije, ki je bila predlagana v višini 2,5 milijona evrov.

Povečanju osnovnega kapitala nasprotujejo v Novi Ljubljanski banki, zreškem Uniorju in Triglav Naložbah, ki obvladujejo slabo tretjino Rimskih term.