Simobil in Amis bosta prevetrila slovenski telekomunikacijski trg

Združeni podjetji se bosta lahko še hitreje odzivali na spremembe v telekomunikacijski industriji.

Objavljeno
02. september 2015 15.34
vidic Simobil
C. P., gospodarstvo
C. P., gospodarstvo

Ljubljana − S 1. septembrom je Telekom Austria Group (TAG), ki je v Sloveniji lastnica družbe Simobil, končala nakup AMISCO NV, katerega del je tudi družba Amis. S pridružitvijo Amisa, ponudnika fiksnega širokopasovnega dostopa do interneta, televizije in telefonije, bo lahko Simobil svojim naročnikom kmalu ponujal celovit nabor telekomunikacijskih storitev na enem mestu. Združitev obeh podjetij bo tako v zelo kratkem času vnesla svež veter na slovenski telekomunikacijski trg.

»Sodelovanja z Amisom se v Simobilu zelo veselimo. Združeni se bomo lahko še hitreje odzivali na spremembe v telekomunikacijski industriji. S prihodom Amisa v Simobilu pridobivamo neprecenljiva znanja s področja fiksnih storitev in obratno, Amis znanja s področja mobilnih storitev. In tako bomo, kot v Simobilu vedno znamo, naše uporabnike kmalu razveselili s svežo in predvsem celovito ponudbo telekomunikacijskih storitev. Pri nas bodo po novem lahko v bližnji prihodnosti dobili vse na enem mestu,« je povedal Dejan Turk, predsednik uprave družbe Simobil in Vip mobile.

Ključno vodilo podjetij ostaja ustvarjati visoko relevantno ponudbo po dostopnih cenah. Boštjan Košak, direktor družbe Amis: »Postajamo del skupine, ki zagotavlja nove možnosti razvoja. Z združitvijo dveh pomembnih igralcev na področju fiksnih in mobilnih storitev bomo poslovnim in rezidenčnim uporabnikom zagotavljali najboljši nabor storitev ter konvergenčnih ponudb, ki doslej na slovenskem trgu niso bile dostopne.«