Slovensko mleko na Kitajsko

Ljubljanska mlekarna danes poslala na Kitajsko prvih deset tisoč litrov trajnega mleka Berti.

Objavljeno
31. avgust 2016 20.40
*dja* PODRAZITVE
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana − Za Ljubljanske mlekarne je danes pomemben »kitajski« dan, saj na Kitajsko pošiljajo prvo pošiljko trajnega mleka za ta velikanski trg. Gre za pošiljko, »polovico kontejnerja«, kar pomeni približno 10.000 litrov trajnega mleka lastne blagovne znamke, namenjene za tuje trge - Berti.

Z njo po vseh obsežnih administrativnih zahtevah testirajo potek poti in carinske postopke, seveda pa bodo tako tudi opravili registracijo izdelka na kitajskem trgu. Pošiljka bo iz Luke Koper potovala 35 dni do grosista v kraju Xiamen na jugovzhodni obali Kitajske.

Pri Ljubljanskih mlekarnah se zavedajo, da vstopajo na trg, na katerem je že veliko svetovne konkurence - tako iz Evrope, kakor Nove Zelandije in Avstralije. Na velikanskem trgu bodo morale Ljubljanske mlekarne tekmovati z močno svetovno konkurenco in temu primernimi prodajnimi cenami.

Že konec septembra načrtujejo odpravo prvega celotnega kontejnerja (okrog 20.000 litrov mleka), oktobra pa naj bi na kitajski trg poslali tudi trajno mleko v 200 mililitrski embalaži.