Sodišče dovolilo nadaljevanje proizvodnje v Polzeli

Zdaj bodo, poleg poslovanja 14 specializiranih trgovin Polzele po državi, delo lahko nadaljevali tudi v proizvodnji.

Objavljeno
01. februar 2017 12.35
*lvu* POLZELA NEDELO
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Polzela − Celjsko okrožno sodišče je v torek sprejelo sklep, s katerim je dovolilo nadaljevanje proizvodnje v Tovarni nogavic Polzela, in sicer v manjšem obsegu kot pred stečajem. Po navedbah sodišča je iz elaborata, ki ga je predložil stečajni upravitelj družbe Zlatko Hohnjec, razvidno, da na slovenskem trgu obstaja povpraševanje po polzelskih nogavicah.

Prav tako obstaja povpraševanje po nogavicah Polzele tudi na trgih nekdanje Jugoslavije, lastna maloprodajna mreža posluje dobro in delo lahko nadaljuje, če bo kolekcijo zimskih nogavic v prihodnjih tednih uspešno nadomestila z novo kolekcijo Polzela nogavic, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Sodišče je zapisalo še, da je kolekcija nogavic Polzela pomlad/poletje že pripravljena in predstavljena trgu. Po oceni sodišča bi ustavitev nadaljevanja proizvodnje, maloprodaje in veleprodaje pomenila odstopanje od temeljnega načela zagotavljanja najboljših pogojev za poplačilo upnikov. Z nadaljevanjem poslovanja pa se po mnenju sodišča povečuje možnost prodaje Polzele kot poslovne celote.

O prodaji tovarne še ni govora

Hohnjec namerava v proizvodnji zaposliti okrog 50 nekdanjih delavcev Polzele, skupaj s prodajalkami v trgovinah pa naj bi zaposlitev dobilo 90 delavcev, še piše Slovenska tiskovna agencija.

Pri podaji predloga o nadaljevanju proizvodnje je Hohnjeca skrbelo predvsem, ali bo imel dovolj denarja za financiranje proizvodnje. Napovedal je tudi ustavitev proizvodnje, če bo Polzela ustvarjala izgubo. Pogovorov o prodaji tovarne še ni začel, ker še ni izvedena cenitev podjetja, dogovarja pa se o najemu proizvodnje.

Hohnjec je bil zaskrbljen tudi zaradi kadra, saj se je nekaj delavcev Polzele zaposlilo v nazarskem BSH, preboldskem Odelu in žalskem Novemu.

Tovarna nogavic Polzela, ki je decembra lani pristala v stečaju, bo sicer nadaljevala poslovanje. Okrožno sodišče v Celju je namreč 10. januarja dovolilo poslovanje 14 specializiranih trgovin Polzele po državi, prav tako je soglašalo s prodajo gotovih izdelkov na domačem trgu trgovskim verigam in prodajo gotovih izdelkov v tujino.

Sodišče je tudi dovolilo dobavo gotovih izdelkov komisionarjem, s katerimi ima Polzela sklenjene komisijske pogodbe. Stečajni upravitelj mora sicer do 10. februarja vložiti predlog za prodajo premoženja, ki se uporablja pri poslovanju, kot poslovne celote.