Start-upi, iztekajo se prijave za predstavitev investitorjem

Z zmago na investicijskem delu konference Podim se zagonska podjetja lahko udeležijo intenzivnega programa v Silicijevi dolini.
Objavljeno
29. marec 2017 18.03
PODIM 2016
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Ljubljana – Zagonska podjetja se lahko še do petka, 31. marca, prijavijo na letošnji Podim Challenge, investicijski del startup konference PODIM, ki bo v Mariboru potekala 10. in 11. maja.

Za glavno nagrado – en teden intenzivnega startup programa v Silicijevi dolini, v skupni vrednosti 10.000 evrov, ki ga organizira ABC Accelerator – se lahko s svojimi kratkimi predstavitvami (pitchi) pred komisijo investitorjev potegujejo podjetja v zgodnjih fazah razvoja, ki iščejo semensko naložbo tveganega kapitala ali strateško partnerstvo z velikimi uveljavljenimi podjetji. Doslej se je na Podim Challenge prijavilo že 140 startupov iz kar 17 držav.

Novost letošnje konference Podim je partnerstvo z velikimi slovenskimi podjetji Kolektor, Iskratel, Telekom Slovenije, Pošta Slovenije, Nova KBM in Zavarovalnica Triglav, ki si prizadevajo razviti strateška partnerstva s startupi. Zanimajo jih predvsem področja pametnih mest in skupnosti, transporta, materialov in proizvodnje, fintecha, interneta stvari ter delitvene ekonomije.

Povezave z zamejskimi podjetji

Organizatorji mednarodne konference bodo letos prvič v sodelovanju z uradom vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu povabili 20 mladih, slovensko govorečih ustanoviteljev, soustanovitelj ali članov startup ekip, ki živijo in delajo v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem.

Da bi spodbudili njihovo poslovno sodelovanje z matico, jih bodo predstavili in povezali s slovenskim startup ekosistemom, pa tudi z regionalno ter globalno skupnostjo startup ustanoviteljev, mentorjev, investitorjev in predstavnikov korporacij, ki so ključni za podporo mladih zagonskih podjetij na njihovi poti do uspeha.

Zveneča imena

Med govorci Podima so sicer številna globalno priznana imena, kot denimo nekdanji vodstveni kadri iz korporacij Apple in Microsoft, partnerji svetovno znanih pospeševalnikov 500 Startups in Techstars ter poslovni angeli in predstavniki uglednih skladov tveganega kapitala.

Gosti konference bodo med drugimi tudi Chuck Goldman, (bostonski investitor in izvršni direktor za področje IOT pri Sky Ventures Group), Michael Nassirian (mentor in investitor, 9Mile Labs), Tomaž Štolfa (soustanovitelj startupa Layer, enega najbolj vročih in najuspešnejših startupov preteklega in tekočega leta), Mariano Kostelec (španski podjetnik s slovenskimi koreninami ter soustanovitelj uspešnega mednarodnega portala za študentsko nastanitev Uniplaces.com) in Demetrios Zoppos (ugleden londonski investitor in podjetnik, trenutno član vodstvene ekipe IoT startupa Klevio).