T-2 v stečaju nadaljuje s poslovanjem

Za gospodarsko najbolj primerno prodajo v celoti bo skrajni rok predvidoma maj 2017.

Objavljeno
15. april 2016 17.20
A. S.
A. S.

Ljubljana - Tukajšnje okrožno sodišče je s sklepom telekomunikacijski družbi T-2 v stečaju do zaključka prodaje premoženja kot celote dovolilo nadaljevanje poslovanja v okviru redne dejavnosti telekomunikacijskih storitev.

Iz T-2 so sporočili, da temelji poslovni načrt T-2 v stečajnem postopku na pričakovani rasti prihodkov od prodaje. Za obdobje med letošnjim majem in julijem prihodnje leto načrtujejo v T-2 91.665.828 evrov prihodkov iz poslovanja in EBITDA v višini 17.115.178 evrov. Družba bo po lastnih napovedih ohranila delovna mesta in ne predvideva odpuščanja zaposlenih.

Tako kot v lanskem drugem (začetem in prekinjenem) stečajnem postopku je sodišče tudi letos stečajni upraviteljici Danici Čuk naložilo, da do sredine maja poda predlog za prodajo družbe T-2 v stečaju kot celote. Po vložitvi predloga za prodajo T-2 kot celote pa bo imela upraviteljica eno leto za prodajo premoženja kot celote.

V T-2 zagotavljajo, da bodo tudi v stečajnem postopku nudili storitve v enakem obsegu in kvaliteti kot doslej. Dodajajo, da se po začetku (tokratnega) stečajnega postopka število naročnikov ni zmanjšalo.

Poslovni rezultati za prvo četrtletje 2016 pa izkazujejo rast na vseh segmentih poslovanja. Število naročnikov se je povečalo tako na lastnem optičnem omrežju, kot v omrežjih xDSL, najvišjo rast pa beleži družba v segmentu mobilnih naročnikov.