Telekom Slovenije kupil Debitel

Telekom Slovenije je danes z družbami ACH, Adria Mobil in Svema Trade podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v Debitelu.

Objavljeno
27. februar 2015 11.49
jsu-Telekom Slovenije
M.K., gospodarstvo, STA
M.K., gospodarstvo, STA
Ljubljana - Telekom Slovenije je danes z družbami ACH, Adria Mobil in Svema Trade podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v Debitelu, celoten posel bo zaključen po pridobitvi soglasja pristojnih organov za varstvo konkurence. Do takrat pa podrobnosti posla, vključno s kupnino, ne bodo razkrivali, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Družba Debitel telekomunikacije je bila ustanovljena novembra 1998 in ima 90.000 uporabnikov. Od ustanovitve posluje stabilno, ni zadolžena in je razvojno usmerjena, so pojasnili v Telekomu.

"Z nakupom 100-odstotnega deleža v Debitelu bo Telekom Slovenije krepil sinergije med podjetjema in Debitelovim uporabnikom mobilnih storitev tudi v prihodnje omogočal uporabo najkakovostnejših storitev na slovenskem trgu," so poudarili.

Prihodnji razvoj Telekoma Slovenije bo skladno s strategijo na slovenskem trgu temeljil na navzkrižni prodaji storitev, razvoju novih storitev in novih naročniških modelov, diferenciaciji in ponudbi ekskluzivnih vsebin, ob tem pa bo tudi v prihodnje izboljševal uporabniško izkušnjo ter zagotavljal standardizirane storitve v oblaku in celovito ponudbo IKT storitev tudi najzahtevnejšim poslovnim uporabnikom.

"Konkurenčna prednost Telekoma Slovenije bo torej tudi v prihodnje vrhunska kakovost storitev, nadaljnji razvoj pa bo še naprej temeljil na visokih standardih družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja," so še poudarili v Telekomu.

Družba ACH je Debitel prodala, saj se je bila prodaja dogovorjena v okviru sporazuma o finančnem prestrukturiranju s finančnimi upniki. Skladno s sporazumom z upniki mora ACH prodati tudi hotela Union in Lev.

Telekomov nakup Debitela, ki je že doslej gostoval v Telekomovem omrežju, predstavlja nov korak v dolgo pričakovani konsolidaciji slovenskega telekomunikacijskega trga. Oktobra lani je največji slovenski kabelski operater Telemach prevzel tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja Tušmobil.

Med tarčami za prevzem pa se omenja tudi operater T-2. Za vodilnega ponudnika optičnih priključkov oziroma optike do doma naj bi se zanimal drugi največji slovenski mobilni operater Simobil oziroma njihov lastnik Telekom Austria.