V Lendavi odprli največjo Novartisovo naložbo v Sloveniji

Naložba v nov Lekov pakirni center je znašala 24 milijonov evrov. Nova delovna mesta v Pomurju.

Objavljeno
16. september 2015 19.58
Ljubljana - Danes so na lendavski lokaciji farmacevtske družbe Lek, članice skupine Sandoz, v prisotnosti Simonette Sommaruga, predsednice Švicarske konfederacije, in premiera Mira Cerarja slavnostno odprli novi, najsodobnejši pakirni center. Pakirni center Lendava je eden od dveh strateških Sandozovih pakirnih centrov in bo skladno s strategijo dinamično rasel tudi naprej.

Pakirni center Lendava je namenjen oskrbovanju več kot 60 evropskih in svetovnih trgov z zdravili iz Sandozovih tovarn po vsem svetu. Obratuje od leta 2009, z izgradnjo novega, najsodobnejšega in popolnoma avtomatiziranega visokoregalnega skladišča, nizkoregalnega skladišča in logističnega mosta, ki povezuje skladiščni del s proizvodno stavbo, ter s širitvijo pakirnih proizvodnih zmogljivosti pa se njegova zmogljivost zelo povečuje, so sporočili iz Leka.

»Zaradi povečanja potreb po pakiranju zdravil ter odličnega in zanesljivega dela naših zaposlenih se je Novartis odločil za novo naložbo v Lendavi, ki je največja posamična Novartisova naložba v Sloveniji doslej. V izgradnjo novega pakirnega centra smo namreč vložili več kot 24 milijonov evrov. Skupno je Novartis v Pakirni center Lendava vložil že več kot 55 milijonov evrov, v celotno lendavsko lokacijo pa že več kot 110 milijonov evrov,« je ob odprtju razložil Vojmir Urlep, predsednik uprave Leka.

Predsednica Švicarske konfederacije Simonetta Sommaruga je izrazila čestitke ob odprtju novega objekta, poudarila pomen švicarskih naložb v Sloveniji in izpostavila družbeno odgovornost zasebnih podjetij. Predsednik vlade Miro Cerar pa je dejal, da predstavlja naložba tudi močan potencial za nadaljnji razvoj širše pomurske regije.

Z obsegom proizvodnje v pakirnici raste tudi število sodelavcev – v prvi polovici letošnjega leta so zaposlili več kot 20 novih sodelavcev, do konca leta pa jih nameravajo še 20, so že zapisali v Leku.