Več gostov in več prihodkov v Termah Olimia

V prvih petih mesecih so zabeležili 5,6 odstotka več nočitev kot v enakem obdobju lani, skoraj 60 odstotkov vseh gostov je tujcev.

Objavljeno
21. junij 2016 19.41
Špela Kuralt
Špela Kuralt
V Termah Olimia v Podčetrtku se veselijo prihajajočega poletja. Kot so poudarili na novinarski konferenci, so napovedi odlične, saj imajo v primerjavi z enakim obdobjem lani rezerviranih 30 odstotkov več nočitev, v hrvaških Termah Tuhelj pa skoraj dvakrat več. Pričakujejo bistveno več Belgijcev, Dancev in Izraelcev.

Številke so zelo spodbudne tudi za prvih pet mesecev. V Termah Olimia so zabeležili 113.002 komercialnih nočitev, njihov porast v primerjavi z enakim obdobjem lani, se pozna tudi pri prihodkih. Tako so v termah od januarja do maja ustvarili 6,9 milijona evrov prihodkov, to je 6,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani in kar 9,6 odstotka več kot leta 2014.

Rezultat iz poslovanja je v prvih petih letošnjih mesecih znašal 460.000 evrov, lani v enakem obdobju pa 261.000 evrov. Okoli 60 odstotkov gostov je tujcev, med njimi pa je največ Italijanov in gostov z nemško govorečih območij.

Še večji porast so zabeležili v Termah Tuhelj na hrvaški strani, kjer so v prvih petih mesecih našteli 39.352 nočitev, kar je kar 20,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V Termah Tuhelj so ustvarili 2,4 milijona evrov prihodkov, gre za 17,6 odstotka več kot v tem času lani. Terme Tuhelj imajo največ domačih, hrvaških gostov, med tujimi pa so najštevilčnejši gostje iz Slovenije, Srbije, Bosne ter Nemčije in Avstrije.

Prenove, obnove in nadgradnje

Marca letos so v začeli renovirati najprestižnejši hotel Term Olimia Wellness hotela Sotelia, ki je že prejel tudi Plečnikovo nagrado za arhitekturo. Prenovo hotela je vodil večkrat nagrajeni arhitekt Dean Lah. Posodobili so zunanjost in opremo hotela, prenovili štiri luksuzne apartmaje in jim dodali še štiri nove ter tehnološko posodobili in prenovili kongresni center, s podjetjem ECE pa so uredili tudi polnilnico za električna vozila. Investicija v prenovo in obnovo hotela je stala 1,5 milijona evrov.

Novo podobo bodo dobile tudi sobe v Termah Tuhelj, kjer naj bi se celotna prenova 46 sob zaključila konec meseca.

Čeprav so šele dobro zaključili z deli v hotelu v Podčetrtku, pa v Termah Olimia že načrtujejo temeljito obnovo in nadgradnjo termalnega bazenskega kompleksa Termalija. Obnova se bo začela prihodnje leto, zaključili naj bi jo do konca leta 2018. V Termah Tuhelj pa načrtujejo ureditev Tuhilanda s tobogani, plezali in vodnimi topovi za najmlajše.