Za častno priznanje za 15 slovenskih nacionalnih šampionov

Komisija tekmovanja za evropske poslovne nagrade je izbrala 15 slovenskih podjetij, ki so se uvrstila v drugi krog tekmovanja.

Objavljeno
04. september 2015 15.07
jsu*Andrej Božič
Barbara Pavlin, gospodarstvo, Polona Malovrh, Trbovlje
Barbara Pavlin, gospodarstvo, Polona Malovrh, Trbovlje

Ljubljana − Komisija tekmovanja za evropske poslovne nagrade European Business Awards, sestavljena iz evropskih poslovnežev, političnih vodij ter predstavnikov akademske in poslovne sfere, je izbrala 15 slovenskih podjetij, nacionalnih šampionov, ki so se uvrstila v drugi krog tekmovanja.

Komisija vsako leto izbere najbolj dinamična in uspešna evropska podjetja na podlagi več kriterijev, kot so poslovni uspeh, inovacije in poslovna etika. Med njimi so Agito, ALTA Skladi, BIA Separations, Coca-Cola HBC Slovenija, Datalab, Fibernet, GEN-I, Gostol TST, Lotrič Meroslovje, Plastika Skaza, Postojnska jama, Preskok, Replika, SKB banka in Steklarna Hrastnik.

Agito že prejel častni naziv

»Ponosni smo, da smo bili ponovno izbrani in da kot nacionalni šampion zastopamo Slovenijo. European Business Awards je še en dokaz, da smo na pravi poti,« je povedala direktorica podjetja Agito Anka Brus. Agito je v okviru izbora za European Business Awards letos izbran že tretjič − za nacionalnega šampiona je bil pred tem izbran v obdobjih 2012−13 in 2013−14. Lani se je podjetje uvrstilo med deset finalistov v kategoriji »Zaposlovalec leta« in prejelo naziv Ruban d'Honneur.

Steklarna nacionalni šampion pri trajnostnem razvoju

Steklarna Hrastnik je nacionalni šampion postala že drugo leto zapored, tokrat v kategoriji okoljska in družbena odgovornost. Ob tej priložnosti je generalni direktor Steklarne Andrej Božič dejal: »Vesel sem, da je mednarodna strokovna komisija prepoznala naš trud na področju trajnostnega razvoja.«

Ta je za Steklarno Hrastnik sicer strateškega pomena. Odgovorno okoljsko ravnanje je postalo del njihovega vsakdanjega poslovanja, prav tako sledenje zakonitostim narave in zmanjševanje vplivov na okolje, pravijo steklarji.

Zadnjih pet let razvijajo poslovni model, ki v ospredje postavlja ljudi in razvoj njihovih talentov. Izobraževanje je v Steklarni postalo vrednota. »Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša ključna konkurenčna prednost,« je izpostavil Božič.

Letošnje tekmovanje, že deveto po vrsti, je pritegnilo več kot 32.000 podjetij iz 33 evropskih držav, 678 podjetij pa je bilo imenovanih za nacionalne šampione. Zmagovalci, ki bodo dobili častno priznanje Ruban d'Honneur, bodo znani februarja 2016.

 

Alta: stalno smo iskali izboljšave za naše stranke

 

»V ALTA Skladih že vseskozi skrbimo za razvoj in napredek, saj to od nas zahtevajo tudi naši vlagatelji, ki od svojih prihrankov pričakujejo največ. Nagrada Nacionalni šampion Slovenije pa je v največji meri zasluga motivirane in zavzete ekipe vseh zaposlenih, ki vsak dan vlagajo trud in stremijo k čim boljši storitvi za naše stranke,« je ob prejemu nagrade povedal izvršni direktor družbe ALTA Skladi Tomaž Dvořak in izpostavil, da je ALTA Skladi v sorazmerno kratkem času od združitve prehodila dolgo pot. »Stalno smo iskali načine, kako našim strankam ponuditi boljšo storitev, kako optimizirati naše notranje delovne procese in obenem ohranjati tudi status družbeno odgovornega podjetja. Na ALTA Skladih smo tako prvi v Sloveniji ponudili prehode med posameznimi vzajemnimi skladi v enem dnevu, uvedli brezpapirno poslovanje z našimi strankami ter trgu ponudili napredne in učinkovite finančne produkte, kot sta vzajemna sklada ALTA HIGH YIELD BOND in ALTA ABS. Slednji s svojo fleksibilno politiko investiranja vlagateljem omogoča, da v času povišane negotovosti in nihajnosti na finančnih trgih sredstva hitro in učinkovito preusmerijo iz bolj tveganih delniških v bolj varne obvezniške naložbe in depozite,« je še povedal Dvořak.