Zelena luč prodaji Kovinoplastike Lož skladu KJK

Sklep o prodaji so na današnji skupščini potrdili s 97 odstotki glasov.

Objavljeno
29. avgust 2016 19.34
Posodobljeno
29. avgust 2016 19.34
KOVINOPLASTIKA
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Lož - Lastniki družbe pooblaščenke Kovinoplastika Lož so danes na skupščini podali soglasje k prodaji 62-odstotnega deleža v Kovinoplastiki Lož kupcu KJK Investicije 5. Sklep so potrdili s 97 odstotki glasov, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal predsednik uprave družbe pooblaščenke Anton Nahtigal.

Družba pooblaščenka Kovinoplastika Lož naj bi bila že nekaj let na meji bankrota, zato prodaja delnice Kovinoplastike. Njena največja upnika sta DUTB in Kovinoplastika sama, ki je imela konec maja 634 zaposlenih.

Po prvotnem predlogu bi delničarji družbe pooblaščenke na skupščini odločali o soglasju k pogodbi o prodaji 1.755.507 delnic Kovinoplastike, ki sta jo družba in KJK Investicije 5 v lasti finsko-luksemburškega finančnega sklada KJK podpisala 27. julija.

Nekateri so temu nasprotovali in predlagali nadaljevanje pogajanj o prodaji največjega zaposlovalca v regiji družbi Plastoform iz Šmarjete.

Po dodatnem predlogu so tako imeli lastniki možnost glasovati proti predlogu prodaje KJK in o tem, naj se pogajanja o prodaji Kovinplastike nadaljujejo s Plastoformom in drugimi, DUTB pa naj se predlaga podaljšanje roka za izpolnitev zavez za pol leta.

V družbi pooblaščenki so pred skupščino poudarjali, da so najugodnejšo ponudbo prejeli od KJK, ki da je v celoti transparentna.

Kovinoplastiko Lož v zadnjih letih pestijo številne težave, ki so posledica upada poslov v krizi, problemov z dolgovi, umika nemškega poslovnega partnerja, k finančnim težavam pa je svoje prispeval tudi propadli delavski prevzem.