Konferenca SZKO: Odgovor je kakovost

»Odgovor je kakovost - od vizije do trajnostnih rezultatov« je naslovljena  konferenca Slovenskega združenja za kakovost in odličnost, ki se je danes začela v Portorožu.
Objavljeno
14. november 2013 18.00
imo*Cebela
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo

Ljubljana - V današnjih strokovnih razpravah govorijo o različnih modelih odličnosti, tako o spremembah standardov in modelov kakor vlogi odgovornih za kakovost, o samem uvajanju sistema vodenja kakovosti na primer v zdravstvu, o standardih in certificiranju v zdravstvu, o družbeni odgovornosti, o sistemih stalnih izboljšav. Strokovni referati bodo potekali v devetih različnih modulih. Zvrstilo se bo 50 referatov. Dva modula bosta potekala v obliki delavnice, predvideli smo tudi tri okrogle mize -za bančništvo, zdravstvo in odličnost regij. Zvečer bo sledila tudi podelitev nagrad in priznanj Slovenskega združenja za kakovost in odličnost.


Na jutrišnjih sekcijah bodo precej pozornosti namenili bančništvu, kakor tudi drugim temam, od malega gospodarstva do zdravstva, javne uprave, šolstva, seveda v luči orodij in pristopov, ki bodo povečali njihovo kakovost, učinkovitejše poslovanje, organizacijsko kulturo. Zanimivi bosta tudi okrogli mizi: prva o bančništvu in druga o tem, kako postane regija regija odličnosti, kar bodo obravnavali na primeru Dolenjske. Bančna okrogla miza pa se bo ukvarjala z vprašanjem - Kaj je treba narediti, da banke ne bodo več potrebovale državne pomoči.


Prek video posnetka je udeležence pozdravil tudi predsednik Državnega zbora Janko Veber.
Veber je v pozdravnem nagovoru poudaril, da je za Slovenijo izjemno pomembno, da povzame evropski model odličnosti in ga prenese v vse sfere delovanja, tako na področju gospodarstva, bančništva, kot tudi javne uprave. Dejal je, da smo v tem trenutku lahko zelo ponosni na izvozno gospodarstvo, ki na tujih trgih dosega izjemne rezultate in tudi to je v veliki meri doseženo prav zaradi upoštevanja modela odličnosti. Še veliko priložnosti za vnos modela odličnosti je po njegovih besedah tudi na domačem trgu. Ob tem je poudaril, da je tudi to ena od možnosti za izhod iz gospodarske in finančne krize: »Če velikokrat poudarjamo, da je naš cilj, da stopimo iz te krize močnejši, potem je zagotovo to mogoče doseči ravno z modelom odličnosti«.