Lani več zaposlitvenih oglasov, januar še bolj spodbuden

Največji skok v ponudbi novih delovnih mest so opazili v turizmu, komerciali, transportu, proizvodnji, trgovini, lesarstvu in tehničnih storitvah.

Objavljeno
10. februar 2015 12.18
E.R., gospodarstvo
E.R., gospodarstvo

Ljubljana - Lansko leto je trg dela zaznamovala rast posameznih gospodarskih panog, kar se je odrazilo tudi v povečanju oglasov za nova delovna mesta. Največji skok v ponudbi novih delovnih mest so pri največjem slovenskem zaposlitvenem portalu Moje delo opazili v turizmu, komerciali, transportu, proizvodnji, trgovini, lesarstvu in tehničnih storitvah. Po podatkih portala Moje delo, ki je lani zabeležil dvajset odstotno rast zaposlitvenih oglasov, dobre novice prihajajo iz Osrednjeslovenske, Gorenjske, Savinjske, Notranjsko-kraške in Primorske regije, kjer beležijo večjo rast ponudbe novih delovnih mest. Zaznali pa so tudi povečano povpraševanje tujih podjetij po kvalificiranih delavcih iz Slovenije.

Leto 2104 je najbolj zaznamovalo povečano povpraševanje po strokovnem kadru , med oblikami zaposlitve pa prevladujeta redna zaposlitev za nedoločen čas in določen čas. Napovedi za leto 2015 so optimistične tudi glede na januarske podatke. Direktor zaposlitvega portala Moje delo, Zoran Savin mladim svetuje, naj razmišljajo tudi o »zelenih« poklicih prihodnosti.