Deloskop izpostavlja: Kongres Arija Folmana v Kinodvoru

Ljubljana, Kinodvor, v torek, 22. 7., ob 21.15. Film.

Objavljeno
21. julij 2014 14.07
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Kongres (The Congress). Izrael, Nemčija, Poljska, Luksemburg, Francija, Belgija, 2013. Režija in scenarij: Ari Folman po knjigi Kongres futurologiczny Stanisława Lema. Igrajo/glasovi: Robin Wright, Harvey Keitel, Paul Giamatti, Jon Hamm, Kodi Smit-McPhee, Danny Huston, Sami Gayle, Michael Stahl-David, Michael Landes, Sarah Shahi.

Kongres (The Congress, 2013) je drugi celovečerni film Arija Folmana, izraelskega režiserja in scenarista, ki je za animirani avtobiografski dokumentarec Valček z Baširjem leta 2008 prejel zlati globus.

Scenarij za igrano-animirano filmsko futuristično fantazijo Kongres pa je napisal po istoimenski znanstvenofantastični satiri Kongres futurologiczny Stanisława Lema.

V središču zgodbe je Robin Wright, nekoč obetavna hollywoodska igralka in mati dveh otrok, ki sprejme nenavadno ponudbo Studia Miramount, kateremu proda lastno filmsko identiteto.

V zameno prejme veliko vsoto denarja, pod pogojem, da se popolnoma umakne iz javnega življenja. Film je od 16. julija na rednem sporedu ljubljanskega Kinodvora. Nocoj bo projekcija ob 21.15.