Deloskop izpostavlja: Vokalna skupina Antiphonus in Edin Karamazov

Olimje, Minoritski samostan, v četrtek, 17. 7.; grad Borl, v petek, 18. 7.; Brežice, viteška dvorana gradu, v soboto, 19. 7., ob 20.30. Koncerti Festivala Seviqc Brežice.

Objavljeno
16. julij 2014 14.44
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Antiphonus in Edin Karamazov. Zasedba: Ana Lice (sopran), Monika Cerovčec (sopran), Martina Borse (alt), Ivan Bingula (tenor), Tomislav Fačini (bas, umetniški vodja), Edin Karamazov (lutnja). Spored: C. Monteverdi, A. Piccinini, E. Gaultier.

Hrvaški vokalni ansambel Antiphonus bo na mednarodnem festivalu stare glasbe Seviqc Brežice imel tri zaporedne koncerte, na katerih bo predstavil dele madrigalskega opusa Claudia Monteverdija, z vstavkom Aquilina Coppinija, Monteverdijevega prijatelja, pesnika in glasbenika.

Ansamblu se bo z igranjem skladb dveh mojstrov lutnjistov in skladateljev 17. stoletja, Francoza Ennemonda Gaultiera in Italijana Alessandra Piccininija, na lutnji pridružil mednarodno uveljavljeni lutnjist in kitarist Edin Karamazov.

Arabsko lutnjo je študiral v New Yorku pri S. Shaheenu, baročno pa na Scholi Cantorum v Baslu. Redno nastopa samostojno in z znanimi ansambli, kot so  L'Arpeggiata, The Hilliard Ensemble, Mala Punica, Orpheus Chamber Orchestra ter sodeluje z glasbeniki, kot so Andreas Scholl, Maria-Cristina Kiehr, Arianna Savall in Sting.

Antiphonus in Edin Karamazov bodo nocoj ob 20.30 nastopili v Minoritskem samostanu Olimje, jutri na gradu Borl in pojutrišnjem v Viteški dvorani brežiškega gradu.