Festival šansona

Strokovna komisija je izbrala devet najboljših skladb od 34. Teh devet pesmi se bo potegovalo za naslov zmagovalnega šansona na Festivalu slovenskega šansona v soboto, 23. maja, ob 20. uri v studiu 14 Radia Slovenija.

Objavljeno
25. marec 2009 18.45
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Strokovna komisija je izbrala devet najboljših skladb od 34, koliko jih je prispelo na razpis za Festival slovenskega šansona 2009. Teh devet pesmi se bo potegovalo za naslov zmagovalnega šansona na Festivalu slovenskega šansona v soboto, 23. maja, ob 20. uri v studiu 14 Radia Slovenija.

Za festival so izbrali šansone Ljubim izvajalke Barbare Čokl, Dobri možje v izvedbi skupine Same babe, Negotov Tomaža Domiclja, Harmonika samo za dva, ki ga bo predstavila Romana Krajnčan, Tranzicija Mira Seška, Daleč stran v izvedbi Nataše Vester Trseglav, Sanjači Matevža Goršiča, Sem glas pevke Ive Stanič in Zavesa Danijela Malalana.

Festival slovenskega šansona poteka vsaki dve leti, letošnji bo četrti po vrsti. Leta 2001 so zmagale skladbe Odisej šansonjerja Jureta Ivanušiča, Cirkus 1913 Simona Šimata, Hrepenenje Štefana Miljeviča in Cigaret' Andraža Hribarja. Leta 2003 so bili najboljši Strahovi iz velikih sob Andreja Rozmana – Roze, Kabaret brez skrbi Saše Olenjuka in Norec Aleša Hadalina. Na Festivalu slovenskega šansona leta 2005 so bili nagrajeni Žabja vas Jureta Ivanušiča, Brez sramu in brez strahu v izvedbi skupine Olivija ter Dama reklama Matjaža Romiha. Predlani pa je zmagal šanson Oda sendviču Marka Boha.