Deloskop izpostavlja: Amy, v Kinu pod zvezdami

Ljubljana, Letni kino na Ljubljanskem gradu. Četrtek, 21. 7., ob 21.30.

Objavljeno
20. julij 2016 14.12

Dva dni pred četrto obletnico smrti britanske pevke Amy Winehouse bo v letnem kinu na Ljubljanskem gradu nocoj ob 21.30 na ogled projekcija filma Amy.

Talentirana pevka z očarljivim globokim glasom se je z le dvema izdanima albuma v zgodovino zapisala kot ena največjih glasbenih ikon našega časa. Svet je očarala s kombinacijo surove iskrenosti in izjemne glasbene nadarjenosti ter z glasom, ki so ga opisovali kot mešanico Billy Holiday, Dinah Washington in Sarah Vaughan.

A pevkino zasebno življenje je kmalu postalo tarča brezobzirnih tabloidov, ki so se skupaj z njenimi težavnimi razmerji in tveganim življenjskim slogom nazadnje izkazali za usodne. Umrla je 23. julija 2011, stara komaj 27 let, zaradi zastrupitve z alkoholom.

Dokumentarec britanskega režiserja Asifa Kapadie, ki je bil premierno prikazan na lanskem canskem festivalu, govori o meteorskem vzponu in tragičnem padcu britanske kraljice soula. Film prinaša doslej neznane posnetke iz zasebnih arhivov, nikoli slišane pesmi ter številne intervjuje s prijatelji in sorodniki.